04242024str

Zdravotníctvo

Levická nemocnica potrebuje najvzácnejšiu tekutinu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 27. októbra 2020 - Krv je v zdravotníctve nenahraditeľnou tekutinou a každý jeden dobrovoľník je najmä v týchto časoch vítaný. Nemocnica Agel Levice na rozdiel od mnohých zdravotníckych zariadení po celom Slovensku tento rok eviduje dostatočný počet darcov, avšak chýbajú darcovia Rh negatívnych skupín.

Levická nemocnica potrebuje najvzácnejšiu tekutinu

Darovať krv je v levickej nemocnici možné každý utorok od 07:00 hod. do 11:00 hod. "Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu je potrebné vopred sa objednať na telefónnom čísle 036/ 6312804. Každý darca je pre nás mimoriadne dôležitý, najviac nám chýbajú darcovia Rh negatívnych skupín," hovorí Kvetoslava Zambojová z Hematologicko-transfúzneho oddelenia.

Súčasná epidemiologická situácia ovplyvnila aj spôsob darovania krvi. "Na odber krvi je možný vstup len s ochranným rúškom, dobrovoľník si vydezinfikuje ruky a zmeriame mu teplotu. Po vypísaní dotazníka a samotnom odbere krvi je po každom darcovi lôžko vydezinfikované," vysvetľuje Kvetoslava Zambojová.

Od 19. októbra do 20. novembra prebieha aj kampaň Študentská kvapka krvi, ktorú zastrešuje Slovenský červený kríž a poukazuje na to, že v týchto dňoch sú pravidelní darcovia pre zdravotníctvo ešte dôležitejší.

zdroj a foto: Agel SK

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre