04192024pia

Zdravotníctvo

Primár levického chirurgického oddelenia Karol Macúch: "Napriek neustálemu stresu a únave ma chirurgia stále baví"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. októbra 2020 - Chirurgické oddelenie Nemocnice Agel Levice má od septembra nového primára. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, je ním Karol Macúch, ktorý má v tomto odbore dlhoročné skúsenosti a rozhodol sa túto profesijnú výzvu prijať a zobrať si celé oddelenie "pod svoje krídla".

Primár levického chirurgického oddelenia Karol Macúch: Napriek neustálemu stresu a únave ma chirurgia stále baví

"Po náročnom zvážení som sa nakoniec rozhodol, prijať túto výzvu, s cieľom pokúsiť sa o ďalší rozvoj, prípadne obohatenie práce na chirurgickom oddelení. Prvé dni v práci sú pomerne hektické, nakoľko sa oboznamujem s novým štýlom práce, jej organizáciou, novým informačným systémom, ako i samotnou štruktúrou Nemocnice Agel Levice. Keďže som pracoval na chirurgickej klinike fakultnej nemocnice, je štýl aj rozsah práce odlišný," opisuje Macúch svoje prvé dni v pozícii primára.

Premyslené má už aj plány do budúcnosti. "Chcel by som rozšíriť v spolupráci s kolegami laparoskopickú operatívu a podrobnejšie sa venovať chirurgii prsníka v spolupráci s gynekologickým oddelením," prezradil svoje ambície.

Jeho profesijné smerovanie bolo jednoznačné už od strednej školy. "Prečo práve chirurgia? Ťažko povedať, ako dieťa som chcel byť vodič kamiónu, ale počas gymnázia sa to nejako zvrtlo na medicínu a nad ničím iným ako chirurgiou som ani neuvažoval. Napriek neustálemu stresu a únave ma chirurgia stále baví. Na tejto práci je pekné, že máme možnosť pomôcť pacientovi tým, že niečo zlé odstránime, ale zároveň opravíme, tak, aby bol spokojný a komfort jeho života sa zlepšil," vysvetľuje Primár levického chirurgického oddelenia, aká je jeho motivácia v práci.

Oddelenie chirurgie je umiestnené na nultom poschodí lôžkového pavilónu. Je to ošetrovacia jednotka rozdelená na dva úseky – pre mužov a pre ženy. Spádovú oblasť Nemocnice Agel Levice tvorí viac ako 160.000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji.

zdroj a foto: Agel SK

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre