04262024pia

Levičanovi Matúšovi Rusnákovi sa podarilo streliť premiérový gól v najvyššej futbalovej súťaži

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 12. marca 2021 - V najvyššej futbalovej súťaži sa Levičanovi Matúšovi Rusnákovi podarilo v drese Žiliny streliť premiérový gól. Stalo sa to v zápase 22. kola Fortuna Ligy proti Ružomberku. Matúš skúšal niekoľko športov, no rozhodol sa dobre - pre futbal. Nakoľko je Matúš rodený Levičan nedalo nám, aby sme sa ho na jeho futbalovú kariéru a celkový pohľad na dianie okolo futbalu neopýtali.

Levičanovi Matúšovi Rusnákovi sa podarilo streliť premiérový gól v najvyššej futbalovej súťaži

Prečo ste sa rozhodli práve pre futbal?

V našej rodine sa stále športovalo, ocino hrával futbal, mamina volejbal a tak isto aj moji súrodenci majú blízko k športu. Sme celkovo športovo založená rodina. Skúšal som niekoľko športov a futbal ma najviac chytil za srdce, tak som už pri ňom zostal.

Začínali ste v KŠK Levice?

Od prvého ročníka základnej školy som začal hrávať za KŠK, nakoľko som navštevoval cirkevnú školu. Musím spomenúť, že veľmi veľa sa nám venoval tréner Peter Szutányi a tak isto Milan Bridiš, ktorí nás viedli tým správnym smerom.

Ako si spomínate na to obdobie?

Len v tom najlepšom, môžem s odstupom času povedať, že sme boli „rodinný“ klub. Rodičia nám spolu s vedením vytvárali veľmi dobré podmienky. V mužstve panovala súdržnosť, stretávali sme sa aj mimo futbalového ihriska na rôznych posedeniach, čo v klube dotváralo výbornú atmosféru. V mužstve mal každý priestor, rotovali sa hráči, nikto sa nemohol sťažovať, že málo hral.

Levičanovi Matúšovi Rusnákovi sa podarilo streliť premiérový gól v najvyššej futbalovej súťaži

Na krátku dobu ste boli hráčom Slovana Levice...

Áno, krátku dobu som obliekal dres Slovana Levice, chcel som si futbalovo vyskúšať niečo nové. Časom som usúdil, že ešte mám čas na tento futbal. Podľa môjho názoru som mal celkom dobré štatistiky, ale rozhodol som sa tak, ako som to cítil a myslím si, že dnes môžem povedať, že to neľutujem.

Následne ste sa stali hráčom futbalového klubu AS Trenčín. O klube je známe, že má vynikajúcu mládežnícku základňu. Ako si spomínate na toto obdobie ?

V Trenčíne som postupne prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. Mal som vytvorené dobré podmienky na futbal a zároveň som aj študoval na strednej dopravnej škole. Chcel som veľmi hrať futbal a tomu som podriadil všetko. Musím spomenúť Martina Ševelu, syna trénera Ševelu, ktorý mi v začiatkoch veľmi pomohol adaptovať sa v novom prostredí, za čo mu patrí moja veľká vďaka. Bol to môj trenčiansky „brat“ doslova a do písmena.

Ako ste sa dostali do Žiliny?

Po poslednom zápase v kategórii U19  Trenčín – Slovan Bratislava ma oslovil vtedajší tréner Ricardo Moniz, že by bol rád, keby som absolvoval letnú prípravu s A-mužstvom, samozrejme som sa veľmi potešil. No žiaľ, tréner ma do mužstva chcel, ale vedenie klubu malo iný názor. Tak som spolu s rodičmi začal uvažovať ako ďalej. Nakoniec sa začal rysovať môj prestup do Dubnice, dá sa povedať, že môj príchod bol na spadnutie. Ale...

Levičanovi Matúšovi Rusnákovi sa podarilo streliť premiérový gól v najvyššej futbalovej súťaži

Ale?

V poslednej chvíľke prišla ponuka zo Žiliny. Vedel som, že budem v kádri B-mužstva, ale nedokázal som odmietnuť. Funkcionári Dubnice ma pochopili, že je to pre mňa väčšia perspektíva. V rezerve Žiliny som pracoval na sebe, aby som sa dostal do A-mužstva, čo sa mi nakoniec aj podarilo. Tréner Pavol Staňo si ma vyhliadol, čomu som veľmi rád a snažím sa jeho dôveru nesklamať. Náš tréner má charizmu, v kabíne sa nám snaží odovzdať všetko, čo načerpal ohľadom futbalu. Naše výkony sú na dobrej ceste a každý týždeň robíme preto všetko, aby to bolo ešte lepšie.

Žilina disponuje mladým kádrom, aké sú Vaše ciele?

Chceme ešte popreháňať Slovan Bratislavu a Dunajskú Stredu, idem od zápasu k zápasu a na konci súťaže sa uvidí.

V 22. kole v zápase proti Ružomberku Vás Denník Šport označil za „postavu zápasu“, mimochodom k víťazstvu 3:2 ste prispeli gólom. Aké je, čítať takéto príjemné hodnotenie?

Je to príjemné, vyčarí to úsmev na tvári. Nezamýšľam sa nad tým, je to ale zároveň záväzok, aby som na sebe tvrdo pracoval, potom sa výsledok dostaví.

Máte futbalový vzor?

Mal som, teraz sa už viac menej pozerám na hráčov komplexne a od každého sa snažím zobrať si to dobré.

Čo by ste chceli povedať na záver?

Veľmi pekne ďakujem svojim rodičom za to, že ma podporujú v tom, čo ma naozaj baví. Tak isto vďaka patrí aj bratom Jakubovi a Richardovi a ďalším členom rodiny.

Zdroj: J. Jančo, foto: archív Matúša Rusnáka

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre