04262024pia

Mladý futbalový talent z Horných Turoviec Peter Varga je pevnou súťasťou A-tímu FK Senica!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

SENICA / LEVICE 4. marca 2016 - O futbalovom talente stále iba 18 ročného Petra Vargu z Horných Turoviec niet pochýb. Tento fakt podčiarkuje jeho pôsobenie vo futbalovom klube FK Senica a takisto niekoľkonásobné účinkovanie vo futbalovej reprezentácii SR U17.

Mladý futbalový talent z Horných Turoviec Peter Varga je pevnou súťasťou A-tímu FK Senica!

Koncom roka 2015 však Peťova úspešná profesionálna futbalová kariéra nabrala ďalšie kontúry. Po účinkovaní v družstve U17 FK Senica si ho všimli funkcionári A-tímu tohto klubu, ktorý účinkuje v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži Fortuna liga a ponúkli mu profesionálnu zmluvu! Peťo sa tak stal pevnou súčasťou A-mužstva Fortuna ligovej Senice, čo je mimoriadnym úspechom! Peťa sme oslovili, aby sa s nami a s jeho fanúšikmi podelil o jeho prvé dojmy po podpise jeho prvej profesionálnej futbalovej zmluvy...

Dostal si sa do "A" tímu FK Senica. Aké boli tvoje pocity a pocity tvojich rodičov po oznámení, že o tvoje služby je záujem v "A" tíme?

Bol som dosť prekvapený, keď som sa dozvedel túto správu. Najprv som tomu nechcel ani veriť, ale hneď ako som prišiel do kabíny dospelých, som bol veľmi šťastný, že môžem napredovať v "A" mužstve FK Senica.
Rodičia boli tiež prekvapení, keď im športový riaditeľ klubu Dušan Vrťo oznámil, že chcú so mnou podpísať profesionálnu zmluvu a o pár dní som nastúpil na svoj prvý Fortuna ligový zápas "A" tímu na ihrisku v Zlatých Moravciach. Rodičia boli tiež šťastní, prišli ma podporiť na štadión, tak ako to bolo od malička. Vždy keď vedeli prísť, prišli.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.

Bolo to skôr prekvapenie, alebo sa očakávalo, že o tvoje služby bude v "A" tíme záujem?

Bolo to pre nás prekvapenie, že akurát teraz, počas rozbehnutej sezóny prišla šanca, ale zároveň sa to dalo aj čakať. Od začiatku roka sa mi celkom darilo, moja forma mala stúpajúcu tendenciu a bolo to aj logické rozhodnutie zo strany klubu.

Na aké obdobie znie tvoj prvý profesionálny futbalový kontrakt?

Kontrakt so Senicou som podpísal na 3 roky, čiže do 2018.

Ako si sa aklimatizoval v "A" tíme a ako ťa medzi seba zobrali hráči a tréner?

Myslím si, že som do kolektívu zapadol dobre. V kádri máme mladých hráčov, s ktorými som sa už spoznal v mládežníckych tímoch, ale aj starších a skúsenejších, s ktorými je v kabíne veľká zábava.

Aký rozdiel pociťuješ v kabíne "A" tímu v porovnaní s mládežníckym družstvom?

Hráči sú profesionáli a k svojim povinnostiam majú aj taký prístup. Pred tréningom a po tréningu je vždy zábava. Vždy sa smejeme, ale cez tréning sa každý sústredí len na seba a na nič iné.

Mladý futbalový talent z Horných Turoviec Peter Varga je pevnou súťasťou A-tímu FK Senica!

Zmenil sa k tebe aj prístup po zaradení do "A" tímu ako tomu bolo v mládežníckom družstve?

Neregistrujem nejakú väčšiu zmenu. Rozprávam sa skoro každý deň s trénermi, ktorý ma trénovali v mládeži, ale aj s trénermi z "A" tímu o mojich úlohách na ihrisku.

Čo všetko si absolvoval, odkedy si v "A" tíme?

Naskočil som do 10 ligových zápasov, v Slovnaft cupe som odohral 2 zápasy. S reprezentáciou som absolvoval turnaj v Rusku, kde sme obsadili 6. miesto.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Sú tréningy na inej úrovni, ako tomu bolo v mládežníckom tíme?

Tréningový proces sa nedá ani porovnať s mládežníckymi. Tréningy sú zamerané hlavne na taktiku, ale sú aj vo väčšom tempe, je väčšie nasadenie a hráči majú vyššiu kvalitu.

Ako zvládaš zápasy za mužov?

Zápasy sú na vysokej úrovni, čo sa z tribúny ani nezdá. Je to ťažké, no zvládam to dobre. Stále si musím zvykať na mužské súboje, musím pracovať rýchlejšie s loptou, na ihrisku rozmýšľať rýchlejšie.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Zaraďuje ťa tréner na tú istú pozíciu, akú si hral v mládežníckom tíme?

Nie. V mládežníckych tímoch a v reprezentácii som bol zvyknutý na post defenzívneho záložníka, ktorý je môj obľúbený, ale v "A" tíme ma tréner stavia na post ofenzívneho záložníka.

Ako sa cítiš v "A" tíme?

Zo začiatku to bolo ťažké, ale tým si prešiel asi každý. Musel som si zvyknúť na mužský futbal a na iné úlohy na ihrisku, ako to bolo v mládežníckych tímoch. Je tu skvelý kolektív, chalani mi pomohli a myslím, že som do kolektívu zapadol dobre. Som rád, že sa môžem učiť od hráčov, ako sú Peťo Pavlík, Ľuboš Hušek, Jožo Dolný, Kubo Hromada a mnoho ďalších skvelých futbalistov.

Mladý futbalový talent z Horných Turoviec Peter Varga je pevnou súťasťou A-tímu FK Senica!

Čo všetko ťa čaká do najbližšej budúcnosti?

S "A" tímom nás čaká Fortuna liga a Slovnaft Cup, kde sme sa prebojovali do štvrťfinále, kde narazíme na Bratislavský Slovan. S reprezentáciou ma čaká Slovakia Cup v apríli a predtým ešte dvojzápas so Slovinskom.

Ako si sa pripravoval na štart Fortuna ligy?

Podľa môjho názoru na štart Fortuna ligy sme sa pripravili veľmi dobre. Absolvovali sme kvalitnú zimnú prípravu, odohrali sme veľa dobrých zápasov a tak dúfam, že sa nám vstup do jarnej časti sezóny vydarí.

Profil Petra Vargu v A-tíme FK Senica tu: http://www.fksenica.eu/hrac.asp?id=Peter-Varga-194&sezona=2016&kategorie=MUZ

Peťovi ďakujeme za rozhovor a prajeme mu veľa šťastia v jeho ďalšom futbalovom napredovaní.

zdroj: www.leviceonline.sk, fotografie: archív Petra Vargu

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:
- Peter Varga: TRÉNOVAŤ, TRÉNOVAŤ, TRÉNOVAŤ a futbal ti všetko vráti
- Peter Varga je pred odvetou UEFA Youth League s FC Turín U19 optimistický

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre