04262024pia

Jozef Urblík ml., hráč Puskás Akadémia FC: “...v Maďarsku som nadmieru spokojný”

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE/ŠAHY 6. marca 2021 - Často sa hovorí, že jablko nepadne ďaleko od stromu. Na 100 percent to platí aj v rodine Urblíkovcov zo Šiah. Syn Jozef totiž robí veľkú radosť svojmu otcovi, bývalému prvoligovému hráčovi. Jozef Urblík mladší v súčasnej dobe oblieka dres maďarského prvoligového klubu Puskás Akadémia. Mužstvo je na peknom 2. mieste v tabuľke najvyššej maďarskej futbalovej súťaže OTP Bank Liga. Pri tejto príležitosti sme rodáka zo Šiah vyspovedali, ten nám ochotne odpovedal na naše otázky.

Jozef Urblík ml., hráč Puskás Akadémia FC: ...v Maďarsku som nadmieru spokojný

V Maďarsku pôsobíte čochvíľka tri roky, od leta 2018. Ako ste spokojný v maďarskom klube Puskás Akadémia?

Som veľmi spokojný a považujem to za správny krok z mojej strany.

V tabuľke ste na peknom 2. mieste, takže vládne spokojnosť v kabíne?

Zatiaľ sa nám v tejto sezóne darí, predstavitelia klubu sú spokojní, ale aj v kabíne vládne spokojnosť. Chceme aj naďalej pokračovať v dobrých výkonoch, získať ďalšie body a upevniť si pozíciu v tabuľke. Pevne veríme, že náš cieľ dosiahneme.

Posledný duel s Honvédom Budapešť na domácej pôde Vám nevyšiel a prehrali ste 1:2. Kde hľadať príčiny tesnej prehry?

Mali sme veľmi dobrú šnúru, nakoľko sa nám podarilo vyhrať päť zápasov v rade, boli sme aj pred týmto duelom dobre naladení. V tomto zápase sme si nezaslúžili tri body, to musím objektívne priznať. Bol to typický remízový zápas, v závere hlavný rozhodca odpískal veľmi prísnu penaltu v prospech hostí, ktorá rozhodla o troch bodoch.

Jozef Urblík ml., hráč Puskás Akadémia FC: ...v Maďarsku som nadmieru spokojný

Je veľký rozdiel medzi slovenskou a maďarskou ligou z Vášho pohľadu?

Slovenskú ligu som hral veľmi málo, nakoľko som dosť skoro odišiel do Jihlavy, takže úroveň slovenskej a maďarskej ligy porovnávať nemôžem.

Musíme vyzdvihnúť Vaše úspešné pôsobenie v Jihlave. Ako spomínate na toto obdobie?

Na Vysočinu nemôžem spomínať ináč ako len pozitívne a na Jihlavu spomínam naozaj veľmi rád. Tam som začal hrať prvoligový futbal, mám tam veľa kamarátov, s ktorými som zostal v kontakte. Počas druhej sezóny sa nám už ale nedarilo tak ako v úvodnej sezóne a vypadli sme do nižšej súťaže. Chlapcom držím palce, aby sa klub čo najskôr stabilizoval a dostal sa späť, kam patrí.

Sledujete na diaľku slovenskú ligu a neťahá Vás to zahrať si na Slovensku?

Poviem úprimne, že som v Maďarsku nadmieru spokojný a na slovenské trávniky ma to zatiaľ neťahá. Samozrejme, aj na Slovensku sú kluby ako Slovan Bratislava, Dunajská Streda a ich výsledky na diaľku sledujem a samozrejme aj Nitru, kde som vyrastal.

Veľakrát počuť, že v Maďarsku sa aj vďaka predsedovi vlády Viktorovi Orbánovi na šport investuje viac ako u nás. Je to cítiť aj vo vašom klube?

Presne tak, premiér v Maďarsku podporuje šport a je to vidieť na každom futbalovom ihrisku, športovej hale pre hádzanárske tímy, do športu ide veľa peňazí. V našom klube máme 11 ihrísk na trénovanie, plus hlavnú hraciu plochu a ešte aj obrovskú posilňovňu. Infraštruktúra klubu má vysokú úroveň najlepších líg na svete.

Trošku odbočme od futbalu. Ako vám slúži zdravie?

Zdravie mi teraz slúži veľmi dobre, niekoľko menších zranení som už v priebehu kariéry mal a dúfam, že ma už budú len obchádzať. Prajem si, aby to tak zostalo, aby som mohol robiť to, čo ma baví, hrať futbal.

zdroj: JJ, foto: archív Jozefa Urblíka ml.

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre