04192024pia

Pláštovce sa odhlasujú zo 7. ligy ObFZ Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PLÁŠŤOVCE 24. februára 2020 - O niekoľko dní okrese Levice začínajú oblastné futbalové súťaže a hovorí sa, že niektoré okresné kluby majú problémy, aby mužstvo poskladali. Prichádza preto nepopulárny krok - pred začiatkom súťaže odhlásia mužstvo a na jarnú časť nenastúpia. V 7.lige Oblastného futbalového zväzu (ObFZ) Levice bude o jeden káder menej, družstvo Plášťoviec sa v týchto dňoch zo súťaže odhlásilo.

Pláštovce sa odhlasujú zo 7. ligy ObFZ Levice

Mužstvá sa z roka na rok nachádzajú vo veľmi ťažkých situáciách. Niekedy sú to ekonomické dôvody, ale sú i mužstvá, ktoré nemajú dostatok hráčov, a tak stav riešia odhlásením mužstva zo súťaže.

O aktuálnom stave nám povedal predseda futbalového klubu Plášťoviec Marcel Kneizel. "Áno, je pravda, čo sa povráva. Na 99,99 percent mužstvo zo 7.ligy odhlásime. Na jar nebudeme štartovať v majstrovských súťažiach. Situácia, ktorá u nás nastala, je dlhodobým problémom a z roka na rok sme to plátali. Už vlani nám hrozilo, že nebudeme hrať, ale sme to ešte nejak zvládli, ale ďalej to už nevieme ťahať. Dvaja naši hráči odišli pracovať do zahraničia, Csaba Heimlich je dlhodobo zranený, do Juru nad Hronom sme pustili jedného hráča a s torzom mužstva sa nedá hrať. Nie sú hráči, nemáme mládežnícku základňu a tam tkvie náš problém. Starosta obce nás podporoval, aby sme pokračovali, ale žiaľ, nie je s kým hrať. Som z toho smutný, uvidíme, či sa nám podarí v lete dať mužstvo dokopy, nie som však veľký optimista," smutným hlasom opísal aktuálnu situáciu v klube Marcel Kneizel.

Pláštovce sa odhlasujú zo 7. ligy ObFZ Levice

O stanovisko sme požiadali aj Jozefa Šaligu, predsedu športovo-technickej komisie ObFZ Levice. "Áno, viem o tejto situácii. Hovorili sme spolu s predsedom futbalového klubu Plášťoviec, ktorý mi objasnil nelichotivú situáciu v obci. Je to z roka na rok horšie a malé kluby postupne zanikajú. Výsledky, ktoré mužstvo Plášťoviec na jeseň dosiahlo, budú anulované a 7.liga sa dohrá s 15 mužstvami," uviedol na záver Šaliga.

zdroj a foto: JJ

Podporte finančne Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT.SK
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

POZRITE SI TIEŽ:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre