05022024štv

Zdravotníctvo

Levická nemocnica stále v pozitívnom trende, od 8. mája sa v Leviciach spúšťa Veľkokapacitné očkovacie centrum

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. apríla 2021 - Nemocnica Agel Levice aj naďalej hlási pozitívne informácie o vývoji pandemickej situácie. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, pandemická situácia je v nemocnici ustálená, počet pacientov s koronavírusom nepribúda, nemocnica naďalej nemá žiadneho covid pozitívneho zamestnanca.

Levická nemocnica stále v pozitívnom trende, od 8. mája sa v Leviciach spúšťa Veľkokapacitné očkovacie centrum

Postupne sa zvyšuje počet plánovaných operácií a levickí zdravotníci sa pripravujú na spustenie veľkokapacitného vakcinačného centra. "Pandemická situácia v Nemocnici Agel Levice je stabilizovaná, na bežnom kyslíkovom lôžku poskytujeme zdravotnú starostlivosť 11 pacientom, jeden je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu a dvaja na neinvazívnu ventiláciu," uviedol aktuálny prehľad riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Piaty týždeň po sebe nemá levická nemocnica žiadneho zamestnanca s koronavírusom, dvaja ešte zostávajú v preventívnej karanténe. "Za minulý týždeň sme realizovali 64 operácií, našou ambíciou je postupne zvyšovať podieľ plánovaných operácií. Celková situácia aj stav personálu nám to umožňuje, urobíme všetko preto, aby pacienti boli postupne pozývaní na plánované operácie. Keďže odložených výkonov sú stovky, rád by som ich poprosil o trpezlivosť a pochopenie, nepôjde to okamžite, ale budeme sa snažiť urobiť maximum," uistil riaditeľ nemocnice.

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 188 PCR testov, z ktorých bolo pozitívnych 20 testovaných a 2125 antigénových testov s pozitivitou len v štyroch prípadoch, čo len potvrdzuje, že pandémia v regióne je na ústupe.
Nemocnica za uplynulý týždeň zaočkovala 3150 ľudí a pripravuje sa na plánované spustenie veľkokapacitného očkovacieho centra. "Na základe rokovaní a veľmi dobrej spolupráce s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) chystáme spustenie veľkokapacitného vakcinačného centra (VKOC) s termínom asi od 8. mája. Bolo by umiestnené priamo v nemocnici. Z našej strany si to vyžaduje viaceré organizačné opatrenia, prípravu priestorov, zdravotníkov aj farmaceutov," priblížil zámer riaditeľ nemocnice.

V MÁJI SA OTVORÍ VEĽKOKAPACITNÉ OČKOVACIE CENTRUM V LEVICIACH

Prečítajte si aj:

Ako na svojej Facebookovej stránke informovala poslankyňa NSK Martina Holečková, na dnešnom Mimoriadnom zastupiteľstve NSK poslanci schválili zriadenie VKOC v Leviciach a Nových Zámkoch. "Levické vakcinačné centrum by malo začať fungovať v máji, zriadené bude v Levickej nemocnici. S kolegom poslancom Milošom Zaujecom sme upozornili na možnosť zriadenia centra v iných priestoroch, ako v nemocnici. Boli sme uistení, že očkovanie priamo v nemocnici bude bezproblémové a ekonomicky najvýhodnejšie. Veríme, že po otvorení VKOC sa proces vakcinácie v našom okrese výrazne uľahčí," uviedla poslankyňa.

zdroj: Agel, FB Martina Holečková, foto: Agel

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre