04252024štv

Zdravotníctvo

Pozitívny vývoj pandemickej situácie v levickej nemocnici otvára dvere plánovaným operáciám

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 19. apríla 2021 - Aj tretí týždeň po sebe má Nemocnica Agel Levice dobré správy o vývoji pandemickej situácie. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, znovu klesol počet pacientov s koronavírusom, noví pacienti pribúdajú len sporadicky a nemocnica nemá žiadnych covidových zamestnancov.

Pozitívny vývoj pandemickej situácie v levickej nemocnici otvára dvere plánovaným operáciám

Prioritou je aj naďalej očkovanie verejnosti, nemocnica je pripravená poskytnúť súčinnosť pri spustení veľkokapacitného očkovacieho centra v Leviciach. "Som veľmi rád, že zlepšenie pandemickej situácie môžem potvrdiť aj tento týždeň. Na bežnom lôžku sa staráme o 12 covid pozitívnych pacientov, ďalší dvaja sú na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, z toho jeden si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedol pozitívnu bilanciu riaditeľ nemocnice Ján Belanský s tým, že ale rastie tlak na hospitalizáciu necovidových pacientov so závažnými diagnózami.

Prečítajte si aj:

Už mesiac nemá levická nemocnica žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, dvaja ešte zostávajú v preventívnej karanténe. Dôležitým krokom, ktorý odobrilo Ministerstvo zdravotníctva SR, bude postupné spustenie plánovaných operácií. "Len za prvý štvrťrok sme odložili zhruba 300 plánovaných zákrokov, ktoré vzhľadom na pandemickú situáciu museli počkať. Samozrejme sa ich nedá realizovať naraz, je to obrovský nápor na zdravotnícky personál, ktorý rok nemal dovolenky, ani žiadny oddych. Ale budeme sa snažiť to postupne a racionálne zvládnuť," uistil riaditeľ nemocnice.

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 225 PCR testov, z ktorých bolo pozitívnych 32 testovaných a 2167 antigénových testov s pozitivitou v 12 prípadoch. Aj tieto čísla dokazujú zlepšenie celkovej situácie s koronavírusom. Prioritou nemocnice okrem poskytovania zdravotnej starostlivosti zostáva aj vakcinácia, očkuje sa vakcínou Pfizer/Biontech, a to tak vo vakcinačnom centre priamo v nemocnici, alebo aj prostredníctvom výjazdových tímov. "Od mája by sme radi navýšili číslo denných vakcinácii aj u nás v nemocnici ako aj v rámci našich výjazdových tímov, záleží však od toho, či nám budú schválené navýšené dodávky vakcín. Tento týždeň by sme chceli dotiahnuť všetky organizačné záležitosti súvisiace so spustením veľkokapacitného vakcinačného centra v Leviciach," dodal Belanský.

zdroj: Agel, foto: Leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre