04262024pia

Zdravotníctvo

Levická nemocnica má nominantku na Slovenku roka v kategórii Zdravotníctvo

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 25. februára 2021 - Je akčná, rozhodná, zväčša vysmiata s neuveriteľnou energiou a už trinásty rok je neoddeliteľnou súčasťou diania v Nemocnici Agel Levice. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Helena Dudášová bola nominovaná v prestížnej ankete na titul Slovenka roka 2021 v kategórii Zdravotníctvo.

Levická nemocnica má nominantku na Slovenku roka v kategórii Zdravotníctvo

Už táto nominácia je skvelým ocenením nielen jej samotnej, ale celej levickej nemocnice. "Povolanie sestry považujem za to najkrajšie a najušľachtilejšie zo všetkých povolaní. Už ako dieťa som sledovala prácu svojej tety v naškrobenej modrobielej uniforme, ako sa o mňa vrúcne a s láskou starala po nehode na bicykli. A nielen o mňa, ale aj o ostatných pacientov na oddelení. Vraví sa, že lekár pacienta lieči, ale zdravotná sestra sa o neho stará. A vtedy som si povedala, že toto je moja životná cesta, hovorí rodená Banskobystričanka. Po ukončení strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne začala pracovať ako sestra pri lôžku v nemocnici vo Veľkom Krtíši na oddelení dlhodobo chorých, vyskúšala si aj prácu na internej a chirurgickej JIS, pediatrickom oddelení a rôznych ambulanciách, v tomto čase zastávala aj funkciu prezidentky regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek vo Veľkom Krtíši. Aj napriek svojej náročnej práci zvládla vyštudovať vysokú školu v odbore ošetrovateľstvo. Do Nemocnice Agel Levice nastúpila v roku 2008 na pozíciu námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť, v neľahkom období aj chvíľu ako vedúca sestra interného oddelenia nemocnice v Leviciach. Za svoj najväčší úspech pokladá zriadenie Domu ošetrovateľskej starostlivosti a hlavne pomoc bezradným seniorom," opisuje Martina Pavliková námestníčku pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice Agel Levice.

Levická nemocnica má nominantku na Slovenku roka v kategórii Zdravotníctvo

Od začiatku epidemiologickej situácie patrí aj Helena Dudášová k zdravotníkom, ktorí stoja v prvej línii a každý deň bojuje za zdravie a prosperitu pacientov. "Na svojej práci mám rada rôznorodosť. V jeden deň sa môžete stretnúť s úplne vyliečeným a šťastným pacientom, ktorého očakáva rodina pri dverách oddelenia, a vy ste toho radostného momentu súčasťou. Avšak obrátená strana mince je aj smútok z bolesti a ťažkých chvíľ pacientov, niekedy, bohužiaľ, i zo smrti. Preto si táto profesia
vyžaduje oddanosť, profesionalitu, osobnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia a poskytnutú ošetrovateľskú starostlivosť," povedala Dudášová.

Levická nemocnica má nominantku na Slovenku roka v kategórii Zdravotníctvo

Jej životným šťastím je syn Samuel, s ktorým trávi najviac svojho voľného času. Rada sa venuje svojej záhradke, prácam okolo domčeka a miluje cestovanie. A čo ju jej práca naučila? "Počas praxe zdravotná sestra príde na to, že je dôležité vedieť, čo najmenej bolestivo pichnúť injekciu či podať infúziu, avšak najdôležitejšie je byť oddaná a pokorná svojej práci. Táto profesia ma naučila tolerancii, empatii, obetavosti, láskavosti, pružnosti a trpezlivosti. Naučila ma mať otvorenú myseľ a byť schopný prispôsobiť svoje myslenie, konanie či reakcie svojím kolegom a byť tímovým hráčom," dodala námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice Agel Levice.

Hlas pre Slovenku roka môžete dať prostredníctvom SMS na číslo 7504 v tvare SR (medzera) 29 alebo online na https://www.slovenkaroka.sk/hlasovanie/.

zdroj a foto: Agel

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre