04252024štv

Nádejná speváčka z Levíc Veronika Lavičková alias Nika Lav: "Vždy chcem svojimi piesňami niečo aj odkázať..."

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 25. októbra 2021 - Nádejná speváčka z Levíc Veronika Lavičková, ktorá má aj umelecké meno Nika Lav, má už dve svoje piesne, no plány ma ambicióznejšie. Porozprávali sme sa s ňou nielen o jej plánoch, ale aj o jej speváckych začiatkoch.

Nádejná speváčka z Levíc Veronika Lavičková alias Nika Lav - Vždy chcem svojimi piesňami niečo aj odkázať...

Dvadsaťdeväťročná Veronika Lavičková má svoje umelecké meno Nika Lav odvodené od svojho mena. "Žijem v Leviciach. Spievala som si už v detstve. Pamätám si, že už na ZŠ sme mali v 9. ročníku školskú Superstar. Nezabudla som na ten pocit, aká som bola šťastná, keď sa mi ju podarilo vyhrať. V rokoch 2015 až 2017 som spievala na rôznych zábavách a oslavách. Boli sme ako duo a brala som to ako dobrú príležitosť, trénovať si hlas. A aby som mohla častejšie trénovať hlas, tak som sa prihlásila na ZUŠ v Leviciach, kde som mala pravidelné hodiny spevu, bola to štúdia pre dospelých od roku 2015 do 2018," začína svoje rozprávanie.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nádejná speváčka z Levíc Veronika Lavičková alias Nika Lav - Vždy chcem svojimi piesňami niečo aj odkázať...

Pred Vianocami v roku 2017 premýšľala nad nejakým originálnym darčekom pre rodinu, tak sa ich rozhodla obdarovať práve vychádzajúcim CD, na ktorom boli covery 15 piesní. "CD malo názov Talizman. V roku 2018 som sa dozvedela o súťaži za predskokana na koncerte známej speváčky Simi. Podmienka sútaže bola vlastná hudba alebo vlastný text. Súťaž som vyhrala aj vďaka ľuďom, ktorí mi dali hlas a ja som mala možnosť, prvý krát spievať v clube. Čo sa týka spevu, som otvorená viacerým štýlom, niesom vyslovene uviaznutá na jeden štýl. Cítim to tak, že čo ma v daný moment zaujme, tak to si vyberiem. Chcem spievať, ale som otvorená aj rapu. Hudby sa mi páčia napr. aj trapové," opisuje nádejná speváčka.

Nádejná speváčka z Levíc Veronika Lavičková alias Nika Lav - Vždy chcem svojimi piesňami niečo aj odkázať...

Veronika už od malička rada počúvala, keď jej mamina spievala. "Na mojich piesňach ma najviac inšpiruje to, že môžem vyjadriť svoje emócie, je to pre mňa aj taká forma terapie. Nemám to tak, žeby som mala niečo obľúbené. Skôr tak, že každá pieseň je tým, že je iná, má v sebe aj iný druh emócie a to je na tom pre mňa to najlepšie," dodáva.

Spieva skôr svoje piesne, ale doma si spieva aj covery. "Ktovie, možno niekedy nahrám aj nejaký cover. Vždy chcem svojimi piesňami niečo aj odkázať. Záleží na téme. Texty sú jednoduché ale snažím sa aby boli na zamyslenie," približuje Veronika.

Nádejná speváčka z Levíc Veronika Lavičková alias Nika Lav - Vždy chcem svojimi piesňami niečo aj odkázať...

Texty si píše sama a hudbu si väčšinou nájde na Youtube. "Spoznala som z mesta Vráble mladého šikovného chalana Jakuba Zacha, ktorý mi spravil aj video, aj mi nahral pieseň. Určite ešte budeme spolupracovať. Rozrobenú ďalšiu vec mám z NLP a nahrávala som aj v Zlatých Moravciach u (REAL BOYZ)," priznáva.

Zatiaľ má vonku dve piesne, no v pláne má povydávať aj ďalšie, ktoré však ešte musí podokončovať. "Prvú pieseň z názvom "Toto som ja" som
napísala v období, keď som "lietala iba v oblakoch". Písala som o tom, že mám svoj svet, v ktorom ja rozhodnem, čo je pre mňa správne, aj keď každý máme iný uhol pohľadu na veci. Text k druhej piesni z názvom "Odpoveď je láska" som písala tak, že som mala na mysli viac druhov lásky. Chcela som tou piesňou povedať, že aj keď máme niekedy ťažšie obdobia, vždy je tu prečo žiť, pre lásku. Lásku k sebe, k deťom, k partnerovi, k prírode, k živočíchom...," uzatvára nádejná speváčka.

Pozrite si jej najnovší videoklip s názvom Odpoveď je láska:

zdroj: Leviceonline.sk, foto: archív Veroniky Lavičkovej

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre