04252024štv

Randy Cold: Od kamery do rádia Evropa 2. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / PRAHA 11. septembra 2020 - Režisér, kameraman a strihač v jednom a po novom už aj moderátor rádia. Rodák z Levíc Randy Cold začal s kamerovaním videoklipov pre rôzne známe kapely a obľúbených hudobníkov, momentálne však ide inou cestou a okrem moderovania relácie v českom rádiu Evropa2 rozbieha svoj nový projekt s Instamodelkami. Porozprávali sme sa s ním o jeho aktuálnom živote i ambíciách do budúcna...

Randy Cold: Od kamery do rádia Evropa 2. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

Ako dlho sa venuješ kamerovaniu?

Za kamerou stojím približne deväť rokov.

Urobil si klipy už mnohým hudobníkom či iným známejším ľuďom. Vedel by si napísať, komu všetkému si už robil klipy?

Videoklipom sa už posledné roky vôbec nevenujem. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom. Zároveň sa tomu ani nejak extra nebránim, ale funguje to väčšinou tak, že ľudia musia vidieť, že sa tomu venuješ, aby sa ti ozvali. Aktuálne mám nejaké 2-3 ponuky na klipy, tak uvidíme ako to dopadne. V minulosti som sa pri klipoch stretol napríklad s kapelami Inekafe, Desmod, trikrát s nemeckou kapelou Helloween a zároveň natáčal mnoho koncertov, z ktorých vznikli rôzne vizuály (napr. Palo Habera & TEAM).

Randy Cold: Od kamery do rádia Evropa 2. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

O tvoje kamerové služby je záujem. Čo myslíš, čím to je?

Ľudia často vyzdvihujú môj špecifický štýl, najmä čo sa týka strihu. A často počúvam, že sa so mnou veľmi pohodovo pracuje haha.

Scenár klipov tvoríš väčšinou ty, alebo je to skôr vždy v réžii záujemcu o klip?

Veľmi individuálne. Väčšinou majú nejaký základ a ostatok vložia do mojich rúk.

Hygiena pre Vašu firmu - papierové utierky, mydlá, dávkovače, čistiace prostriedky a dezinfekcia

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia
Randy Cold: Od kamery do rádia. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

Stretol si sa pri točení klipu s nejakými zaujímavými/bizardnými situáciami, ktoré ti utkveli v pamäti?

Tak občas sa vyhrotí nejaká party po natáčaní a z toho vznikne počas noci dosť zábavných historiek. A to že v noci zaspíš niekde úplne inde, než sa ráno prebudíš, asi nie je nič extra zaujímavé. Ale ako som písal, už dlhšiu dobu som netočil žiaden klip, tak si teraz moc nespomínam.

Ako dlho trvá vznik takého videoklipu?

Točil som napríklad v New Yorku klip pre Roba Miklu (1. Slovenská SuperStar pozn. red.) a tam sme asi 5-6 dní behali po meste a načerpávali atmosféru, ladili scenár a ostatné produkčné veci. Samotný klip sme natočili v podstate za jeden deň. U nás to bolo väčšinou tak dva natáčacie dni.

Videoklip tu:

Máš na pláne v najbližšom období točenie nejakých klipov? Ak áno, pre koho?

Niečo je rozplánované, človek ale nikdy nemá úplne istotu, ako to všetko dopadne, tak si to zatiaľ nechám pre seba.

Z kamerovania si sa po novom dostal k rádiu. V českom rádiu Evropa 2 si moderátor. Ako si sa k tomu dostal?

Veľmi jednoducho a neplánovane. Pracoval som tam na videách už nejakú dobu, zaujímal sa o rap, spravil pár rozhovorov na ich YouTube a v jeden deň mi volal riaditeľ rádia, či nechcem vysielať v rádiu.

Bližšie info tu: https://www.evropa2.cz/lide/moderatori/randy-cold

Randy Cold: Od kamery do rádia. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

Aký bol prijímací pohovor do rádia, z čoho pozostával?

Žiaden nebol. Videli moje rozhovory, bavilo ich to a tak mi dali šancu.

Čo budeš v rádiu moderovať? Budeš mať/máš nejakú vlastnú reláciu?

S kolegom Jindrom Eklom mamé každú stredu večer vlastnú show Rap Ateliér, kde preberáme aktuálne rapové novinky, púšťame nové single a chodia k nám hostia, s ktorými robíme rozhovor. O pár dní nás navštívi napríklad Rytmus.

Prečo české rádio? Nelákalo ťa viac ísť do slovenského rádia?

Ja som nikdy nemal v pláne žiadne rádio a ani žiadne moderovanie. Na konci roku 2015 po návrate z New Yorku do Levíc som sa cítil trošku frustrovane a nevedel kam ďalej. Chcel som sa odsťahovať niekam, kde je viac možností a robiť čokoľvek. Doslova. Zvažoval som napríklad Londýn a šiel som do toho s tým, že tam kľudne budem umývať riad v McDonalde. Prišla do úvahy ale aj Praha a zhodou okolností mi jedna známa poslala inzerát na prácu, pretože vedela, že tam plánujem ísť. Bol to video job v Evrope 2. Skúsil som, absolvoval tri kolá pohovorov a vyšlo to. Takže späť k otázke. Ísť do slovenského rádia ma fakt nenapadlo, nebol na tú myšlienku ani čas.

Randy Cold: Od kamery do rádia. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

Nebude podľa teba tvojim hendikepom, že si Slovák a budeš moderovať v českom rádiu?

Naopak. Som prvý Slovák na Evrope 2 a beriem to ako pridanú hodnotu. Pár kolegov už aj ocenilo tú dualitu a našou hlavnou témou je československý rap, čo je veľmi poprepájaná komunita už skrz raperov, takže to dáva úplnú logiku, že to moderuje jeden Čech a jeden Slovák.

V rádiu je tvojim kolegom aj mimoriadne obľúbený a v celom Česko-Slovensku známy moderátor Leoš Mareš. Už ste sa stretli? Čo hovorí na to, že si sa stal jeho kolegom?

Stretli sme sa už na začiatku môjho pôsobenia vo firme a mnohokrát som natáčal videá z ich ranného vysielania v rádiu. V roku 2018 som s ním a ešte niekoľkými ľudmi strávil pracovný týždeň v New Yorku. Tento rok sme mali ísť znovu pracovne do Las Vegas, ale vzhľadom na situáciu sa to posunulo na neurčito. Jeho reakciu na to, že moderujem, ale nepoznám, haha.

Podľa tvojho profilu na web stránke rádia si od roku 2016 video manažér rádia. Čo to znamená?

S mojim teamom sa staráme o všetok video obsah pre Evropu 2, Frekvence 1 a ďalšie menšie rádiá a weby, ktoré do našej mediálnej skupiny spadajú. V poslednej dobe už točím ale menej a viac sa starám o manažovanie toho celého, menšiu produkciu okolo, kreatívu formátov a robenie rozhovorov.

Randy Cold: Od kamery do rádia. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

S kým každým si už mal možnosť spraviť rozhovor?

Venujem sa tomu tak rok a pol a stihol som už približne 70-80 rozhovorov. Keby mám niekoho vypichnúť, tak by to boli napríklad: Kontrafakt (Rytmus & Ego), Kali, Separ, Ben Cristovao, Ewa Farna, Richard Krajčo (Kryštof), Libor Bouček a mnoho mnoho ďalších.
Podarilo sa mi ale spraviť aj rozhovor so zahraničnými hviezdami Twenty One Pilots, ktorí majú na svojom najznámejšom hite už cez 2 miliardy pozretí na YouTube. To bola docela sranda a asi určite aj najväčší stres pri rozhovore.
Druhý zahraničný rozhovor som absolvoval v Berlíne a bolo to s fínskou kapelou The Rasmus, na ktorej som vyrastal. Bolo to veľmi príjemné.

Zopár ukážok tu (zoznam videí):

Zaujímavá informácia o tebe je, ževraj o tebe rozprávajú, že si Čobol. Ako by si to vysvetlil?
To vraj pochádza z nejakého českého filmu alebo seriálu, presne neviem. To je také ironické pomenovanie toho, že som Slovák – Čobol – Čo bolo? Niekto si z toho robí srandu, niekto to berie viac útočne. Ale to slovo znie proste strašne, haha.

V tvojim profile máš tiež napísané, že ťa baví natáčanie videí s Instamodelkami. Čo to znamená a o čom to je?

Znamená to to, že mám pred objektívom takmer každý týždeň polonahú slečnu z Instagramu, haha. Vzhľadom nato, že bolo pre mňa vždy podstatné mať aj nejaké svoje projekty, kde mám úplnú slobodu v tvorbe, som si vymyslel, že budem točiť krátke vizuály s Instagramovými modelkami. Tie novšie videá sa už snažím ťahať viac do „fashion style“, pretože to je smer aký ma teraz zaujíma a chcel by som sa v ňom posunúť ďalej.

Ukážka tu: https://www.instagram.com/p/CDZMKcDhzV2/ 

Randy Cold: Od kamery do rádia. Vydal som sa nejak prirodzene iným smerom...

Dozvedeli sme sa, že pripravuješ niečo nové. Prezradíš čo?

Áno, je to dokument s názvom THE SHAMELESS PROJECT a vychádza teraz 11.9.2020. Je to hodinový dokument práve o Instagramových modelkách. Účinkuje tam 15 modeliek, 3 fotografi a najuznávanejší český gynekológ a sexuológ Radim Uzel. Je to taká sonda do toho sveta Instagramu, ktorá odhaľuje životy modeliek, ich skúsenosti a problémy. Všeobecne je ten dokument obraz doby a ukážka toho ako to za oponou Instagramu funguje.

TRAILER tu:

THE SHAMELESS PROJECT 2020 tu:

Nejaký tvoj odkaz ľuďom?

Buďte lepší než včera.

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre