04262024pia

Adam Kosák, nová posila FK Slovan Levice: V Leviciach sa rysuje zaujímavý projekt...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE – 30. mája 2020 - Prestup Adama Kosáka do Levíc je hotovou vecou. Túto informáciu nám potvrdil samotný hráč, ktorý je zatiaľ hráčom Veľkých Ludiniec.

Adam Kosák, nová posila FK Slovan Levice: V Leviciach sa rysuje zaujímavý projekt...

Pri tejto príležitosti sme vyspovedali odchovanca levického futbalu o nielen jeho doterajšom pôsobení vo futbale. Ako si spomínate na svoje futbalové začiatky? "Začínal som ako všetci chlapci v mojom veku, na každom možnom ihrisku sme hrávali futbal a hlavne ma viedol k nemu môj otec, ktorý sa tiež v minulosti aktívne venoval futbalu," prezradil Adam Kosák.

Ako 14-ročný dostal ponuku z talianskeho Janova, kam nakoniec nezamieril. "Bohužiaľ, okolnosti rozhodli inak. Toto rozhodnutie by som zmenil a určite by som to vyskúšal," dodal chlapec, ktorý má bohaté futbalové skúsenosti, hral druhú ligu za Senec, ale aj šiestu ligu za Tlmače.

Adam Kosák, nová posila FK Slovan Levice: V Leviciach sa rysuje zaujímavý projekt...

Rozdiel v ligách je podľa neho skutočne priepastný. "Všetko je rýchlejšie, musíte na sebe pracovať na dennej báze, či už fyzickej alebo taktickej. V čase, keď som hrával druhú ligu za Senec, súťaž bola profesionálna, venoval som sa len futbalu," povedal.

Niekoľko sezón Kosák obliekal dres Veľkých Ludiniec, ale hral aj za Nová Baňu a Kalnú nad Hronom. "Každý futbalista chce vyskúšať niečo iné, hlavne keď sa mu nedarí, alebo cíti krivdu a chce dokázať sebe, ale aj iným, že má na viac. Ludinciam vďačím za veľa, hlavne po mojom opätovnom návrate sme mali vynikajúci tím. V Slovenskom pohári sme postupne vyradili favoritov súťaže a to Senicu, Spišskú Novú Ves a v osemfinále sme potrápili Slovan Bratislava, ktorému sme podľahli len 1:0, v nabitej 3. lige sme skončili na vynikajúcom 5. mieste," priblížil Kosák.

Adam Kosák, nová posila FK Slovan Levice: V Leviciach sa rysuje zaujímavý projekt...

Adam má 31 rokov, skúsenosti na rozdávanie a vracia sa do klubu, kde začínal. Čo ho presvedčilo, že opäť oblečie levický dres? "Presvedčila ma hlavne moja rodina, keďže s manželkou čakáme každú chvíľu prírastok do rodiny a chcem byť čo najbližšie pri nich. V Leviciach sa rysuje aj zaujímavý projekt s ľuďmi, ktorí majú záujem, posunúť Levice tam, kam patria na futbalovej mape," vysvetlil a pokračoval vo svojom videní levického futbalu. "Vedel som, že sa raz vrátim do Levíc, ktoré ma vlastne futbalovo vychovali. Veľké Ludince mi ostanú v srdci, vážim si ľudí, ktorí tam robia futbal, ako napríklad Fero Urban, s ktorým si budem mať vždy čo povedať. Je to človek, na ktorého som sa vedel vždy spoľahnúť. Ale teraz nastal ten pravý čas, vrátiť sa domov a splatiť Leviciam dlh," vyjadril sa.

Adam Kosák, nová posila FK Slovan Levice: V Leviciach sa rysuje zaujímavý projekt...

Pri poznámke, že futbalové očakávania od neho budú veľké, hneď zareagoval. "Samozrejme, som si toho vedomý, ale ako som spomínal, je tu záujem viacerých strán a keď mužstvo časom vhodne doplníme, nemám vôbec obavy o budúcnosť levického futbalu," verí Kosák.

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Na záver rozhovoru sme sa dotkli aj jeho súkromných plánov. "Chcem sa venovať mojej rodine a iným pracovným projektom," dodal s úsmevom Kosák a ďalej pokračoval vo svojich plánoch. "Zatiaľ nie som vnútorne presvedčený o trénerskej kariére. Určite by som sa chcel venovať hlavne mládeži formou výberu talentov v meste, ale aj v celom okrese Levice. Jednoducho získať záujem mládeže o futbal ako bol v minulosti a to je veľká výzva," uzavrel charizmatický futbalista.

zdroj: JJ, foto: Ladislav Kuštek a FK Slovan Levice

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre