04272024sob

Zdravotníctvo

Levická nemocnica bojuje s koronavírusom, počty hospitalizovaných stúpajú

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 24. novembra 2021 - Nemocnica Agel Levice bojuje s treťou vlnou pandémie, počet ľudí s koronavírusom stúpa a odzrkadľuje sa to aj v počtoch hospitalizovaných pacientov. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, drvivá väčšina pacientov s ťažkým priebehom je nezaočkovaná, nemocnica naďalej poskytuje možnosť vakcinácie, ale aj testovania.

Levická nemocnica bojuje s koronavírusom, počty hospitalizovaných stúpajú

A ako jedna z vybraných nemocníc umožňuje aj liečbu monoklonálnymi látkami pre pacientov v začiatočnom štádiu covidu. V Nemocnici Agel Levice je momentálne hospitalizovaných 23 pacientov na štandardnom kyslíkovom lôžku, stav ďalších piatich pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. "Momentálne máme v rámci reprofilizácie k dispozícii 24 lôžok s kyslíkom a päť lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa potreby vieme zabezpečiť lôžka aj na pediatrií a gynekologicko - pôrodníckom oddelení. Zo zamestnancov nemocnice nie je aktuálne kvôli covidu k dispozícií 18 ľudí. Náš zdravotnícky personál je vyťažený na maximum," objasnil riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

Prečítajte si aj:

Aj levická nemocnica lieči monoklonálnymi protilátkami proti koronavírusu. "Túto liečbu musí stanoviť praktický (obvodný) lekár a určené sú pre pacientov v začiatočnom štádiu ochorenia, ktorí majú vysoké riziko, že koronavírus u nich prejde do závažného stavu. Tieto lieky sú určené pre rizikových pacientov nad 18 rokov s potvrdeným ochorením COVID-19, ktorí nevyžadujú liečbu kyslíkom, ale sú vzhľadom na svoju doterajšiu anamnézu, vystavení vysokému riziku prechodu ochorenia do závažného stavu. Práve ich podaním vo včasnom štádiu ochorenia sa má predísť jeho prechodu do ťažkej, až život ohrozujúcej fázy," dodáva hovorkyňa siete nemocníc Agel.

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Nemocnica Agel Levice stále pokračuje v testovaní aj v očkovaní. "Možnosť objednania sa na antigénové testovanie je na stránke NCZI, na stránke nemocnice alebo telefonicky prostredníctvom call centra na číslach +421 36 6379 360, +421 36 6379 362, + 421 36 6379 663. Očkovacie centrum levickej nemocnice sa nachádza na 1. poschodí v priestoroch bývalej rádiológie. Okrem podávaní tretej dávky vakcíny nemocnica pokračuje aj s očkovaním prvej a druhej dávky, nastala však zmena organizácie hodín. Očkuje sa iba v pracovných dňoch. Od 07:30 do 08:30 hod. sa môžu prísť zaočkovať deti s registráciou aj bez registrácie v sprievode zákonného zástupcu. Dospelí s registráciou od 08:30 do 13:00 hod., dospelí bez registrácie v čase 11:00 až 13:00 hod. Imunokompromitovaní pacienti s registráciou aj bez registrácie budú očkovaní v čase od 13:00 do 15:00 hod. Všetci záujemcovia sa môžu objednať prostredníctvom NCZI alebo na stránke www.agel.sk či prostredníctvom call centra na číslach: +421 36 6379 360, +421 36 6379 362, + 421 36 6379 663," uzavrela Pavliková.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre