04192024pia

Zdravotníctvo

Na Medzinárodný deň lekárov 1. októbra patrí každému z nich veľké Ďakujem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. októbra 2021 - Prvý október je Medzinárodným dňom lekárov. Deň, ktorý patrí tým najobetavejším z nás, ktorí sa denne starajú o to najcennejšie, čo máme - o naše zdravie. Ako sa vyjadrila hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, posledné dva roky ukázali, že dokážu takmer nemožné, že neraz s nasadením vlastných životov bojujú o tie naše.

Na Medzinárodný deň lekárov 1. októbra patrí každému z nich veľké Ďakujem

V Nemocnici Agel Levice pracuje takmer viac ako stovka lekárov a všetkým dnes patrí úprimné poďakovanie. "Obaja rodičia sú lekári a v lekárskom prostredí som vyrastala, tým pádom som ani neuvažovala nad inou profesiou. Pôvodne som mala iné plány, no isté okolnosti a výuka na fakulte ma presvedčili o pediatrii. Práca s deťmi ma neskutočne baví. Na ich tvárach a správaní vidíte, či to dieťatko niečo trápi a keď ho prepúšťate domov, tak jeho úsmev je najväčšie poďakovanie. A deti nevedia klamať, aspoň tie mladšie. Všetky začiatky sú náročnejšie. Keď prichádzate z kliniky, kde ste robili niekoľko rokov do menšej nemocnice, alebo naopak, tak si musíte osvojiť niektoré štandardy. V prvom prípade je výhodou, že niektoré postupy - tzv. guidelines môžete potom uplatniť v menšej nemocnici. Čo sa týka súčasnej situácie ohľadne COVID-19, je to veľmi náročná situácia. Najsilnejší zážitok je vždy záchrana života, hovorí svoje lekárske vyznanie primárka Pediatricko-neonatologického oddelenia Nemocnice Agel Levice Kristína Apostolov.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Na medzinárodný deň lekárov hovoríme svoje „ďakujem“ našim lekárom za všetko, čo pre nás robia. Dnešná zdravotná starostlivosť je komplexnejšia ako kedykoľvek pred tým. Vďaka pokroku, novým nástrojom a informáciám majú možnosť skôr diagnostikovať ochorenie a liečiť svojich pacientov. "Medzinárodný deň lekárov je len jeden deň v roku, ale ako ukázali posledné mesiace, lekárov, ale aj ostatných zdravotníkov si musíme vážiť každý deň v roku. V každej nemocnici, ambulancií
a kdekoľvek, kde zachraňujú životy, zlepšujú kvalitu života pacientov. A našou povinnosťou je im vytvoriť adekvátne podmienky, zabezpečiť technické vybavenie a možnosť vzdelávania. Som vďačný každému z našich lekárov, že si vybral našu nemocnicu, že napriek mnohým prekážkam vykonávajú svoje poslanie," uviedol riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre