04232024uto

Zdravotníctvo

Pandemická situácia je v levickej Nemocnici zatiaľ priaznivá

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 20. septembra 2021 - Okres Levice je síce podľa covid automatu červeným okresom, ale pandemická situácia v Nemocnici Agel Levice je zatiaľ priaznivá. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, nemocnica nemá žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, hospitalizovaný je jeden pacient s koronavírusom, v zmysle príkazu Ministerstva zdravotníctva (MZ) sú reprofilizované covidové lôžka a personál má k dispozícii dostatok ochranných osobných pomôcok.

Pandemická situácia je v levickej Nemocnici zatiaľ priaznivá

V rámci prevencie proti koronavírusu nemocnica prišla s novinkou – možnosťou objednať sa na očkovanie na konkrétny deň a presný čas. "Aktuálne fungujeme v režime červeného okresu podľa platného covid automatu. Zdravotnú starostlivosť poskytujeme momentálne jednému pacientovi s covid-19, ten je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Personál aj technické vybavenie máme dostatočné, aby sme zvládli začínajúcu tretiu vlnu pandémie. Vzhľadom na preočkovanosť zamestnancov i obyvateľov v regióne veríme, že tento priebeh nebude dramatický," uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Prečítajte si aj:

Nemocnica vykonáva aj všetku plánovanú zdravotnú starostlivosť na operačných oddeleniach. "Po dohovore s RÚVZ sme pristúpili k úprave návštevného režimu na lôžkových oddeleniach nemocnice tak, že vyžadujeme od návštev potvrdenie o vakcinácii, prekonaní ochorenia covid-19, alebo negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín, alebo Ag test nie starší ako 24 hodín," informoval riaditeľ nemocnice.

Nemocnica po novom zaviedla očkovanie tak, že záujemca si môže zvoliť aj konkrétny deň a hodinu, ktorá mu vyhovuje. "Stačí sa prihlásiť prostredníctvom webovej stránky https://portal.agel.sk/ex-
page-two?msid=&tagTrg=ten-amb-vkc&step=1&exam_type=notCovid, verím, že tento ústretový krok očkovanie priblíži ďalším občanom. Samozrejmosťou je, že dostanú platný certifikát a budú vedení v Národnom centre zdravotníckych informácií," hovorí Belanský.

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Vo vakcinačnom centre levickej nemocnice je možné dať zaočkovať aj deti od 12 rokov, registrované sa očkujú štandardne v pracovné dni medzi 7.30 až 10.00 hod. "Registrovaní dospelí majú vyhradený čas na očkovanie medzi 9.00 a 14.00 hod. Nemocnica očkuje aj neregistrovaných ľudí, tí sa môžu do očkovacieho centra dostaviť počas celého dňa. Počas sviatkov a víkendov sa vo vakcinačnom centre neočkuje. Nemocnica je materiálno-
technicky aj personálne pripravená na zabezpečenie vakcinácie III. dávkou pre vybrané skupiny obyvateľov a čaká na špecifické usmernenie, ktoré poskytne MZ SR. Nemocnica Agel Levice stále ponúka aj viaceré druhy PCR testov. Za tento komerčný produkt je potrebné zaplatiť a objednať sa na test vopred buď na webe www.agellab.sk, alebo na rezervacie.agel.sk," doplnila Martina Pavliková.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre