04272024sob

Zdravotníctvo

Levická nemocnica je jedným z vakcinačných centier, zaočkovali už zdravotníkov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 15. januára 2021 - Nemocnica Agel Levice sa stala oficiálnym vakcinačným centrom na očkovanie proti koronavírusu Covid-19. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel, na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR (MZ SR) od 7. januára 2021 môže realizovať aj očkovanie verejnosti v zmysle usmernenia a podľa poradia stanovených skupín.

Levická nemocnica je jedným z vakcinačných centier, zaočkovali už zdravotníkov

Rozhodnutie MZ SR pre levickú nemocnicu znamená, že v nej zriadili tri ambulancie, v ktorých realizuje očkovanie, a to nielen z radov ich zdravotníkov, ale aj vybraných skupín zdravotníkov z regiónu. "Všetci záujemcovia musia byť registrovaní vopred prostredníctvom portálu korona.gov.sk. Po príchode na miesto očkovania sa musia preukázať aj preukazom poistenca, podpísať informovaný súhlas a čestné vyhlásenie o pravdivosti údajov, ktoré uviedli pri registrácii," uviedol riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

Napriek tomu, že zdravotnícke zariadenia bojujú s nedostatkom personálu z dôvodu aktuálnej pandemickej situácie, levická nemocnica má vyčlenené tri tímy zdravotníkov, ktoré očkovanie realizujú. Nemocnica už zrealizovala vakcináciu svojich zamestnancov, ktorí o očkovanie prejavili záujem. "Je to približne 300 kolegov, ktorí sa dali zaočkovať," vysvetlil Belanský.

Prvými zaočkovanými boli lekári, sestry z prvej línie, ktorí sa starajú o COVID pozitívnych pacientov. Očkovanie proti koronavírusu COVID-19 je dobrovoľné, bezplatné a takmer bezbolestné. "Očkovať sa môže dať záujemca po dovŕšení veku 18 rokov. Očkovanie nemôžu absolvovať tehotné ženy a ľudia, ktorí prekonali ťažký anafylaktický šok," vysvetlil medicínsku stránku Gabriel Mančík, námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť.

Očkovanie má dve fázy. Po prvom očkovaní je potrebné sa dať preočkovať po 21 dňoch. Podľa vyjadrenia odborníkov by odolnosť voči koronavírusu po očkovaní mala vydržať približne rok. Nemocnica Agel Levice výrazne pomáha aj v riešení pandemickej situácie v Nitiranskom samosprávnom kraji. "Ku dnešnému dňu evidujeme šesť covid pozitívnych zamestnancov, 52 máme v karanténe. Na dvoch štandardných COVID oddeleniach a na lôžkovej jednotke anestézie a intenzívnej medicíny vyčlenenej pre COVID-pozitívnych pacientov vyžadujúcich UPV poskytujeme zdravotnú starostlivosť za prísnych protiepidemiologických opatrení. Aktuálne siedmi pacienti si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, kyslíkovú terapiu si vyžaduje ďalších 42 pacientov. Nemocnica navýšila počet reprofilizovaných lôžok na celkovo 70. V zmysle príkazu ministerstva zdravotníctva poskytuje nemocnica len akútnu zdravotnú starostlivosť, vykonávajú sa neodkladné operačné výkony a platia prísne protiepidemiologické opatrenia vrátane zákazu návštev pacientov," uzavrela Martina Pavliková.

Aj naďalej je možné sa dať v nemocnici bezplatne otestovať antigénovými testami, pre objednaných, resp. indikovaných pacientov sa vykonávajú aj PCR testy.

zdroj a foto: Agel

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre