04252024štv

Zdravotníctvo

V levickej nemocnici začali s očkovaním proti koronavírusu COVID-19

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 7. januára 2021 - Nemocnica Agel Levice od dnešného dňa začala s očkovaním proti koronavírusu COVID-19. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, za dva dni absolvuje očkovanie takmer 500 zamestnancov nemocnice.

V levickej nemocnici začali s očkovaním proti koronavírusu COVID-19

Následne bude nemocnica poskytovať možnosť, dať sa zaočkovať aj širokej verejnosti, keďže sa stala jedným z 25 vakcinačných centier na Slovensku. "Krátko pred 9 hodinou ráno sa začalo očkovať proti vírusu COVID19. Postupne absolvovalo očkovanie v priebehu štvrtka 7. januára celkovo 200 zdravotníkov levickej nemocnice," povedala Pavliková.

V levickej nemocnici začali s očkovaním proti koronavírusu COVID-19

Očkovanie proti koronavírusu COVID-19 je dobrovoľné, bezplatné a takmer bezbolestné. "Očkovať sa môže dať záujemca po dovŕšení veku 18 rokov. Očkovanie nemôžu absolvovať tehotné ženy a ľudia, ktorí prekonali ťažký anafylaktický šok," vysvetlil námestník riaditeľa pre úsek LPS Gabriel Mančík.

V levickej nemocnici začali s očkovaním proti koronavírusu COVID-19

Očkovanie má dve fázy. Po prvom očkovaní je potrebné sa dať preočkovať po 21 dňoch. "Podľa vyjadrenia odborníkov by odolnosť voči koronavírusu po očkovaní mala vydržať približne rok," dodal lekár.

Levice sa od pondelka 11. januára stanú aj očkovacím centrom pre verejnosť, avšak všetko závisí od dodávok vakcín z Ministerstva zdravotníctva SR (MZ SR). "K dispozícii budú tri ambulancie, verejnosť sa však musí najprv zaregistrovať a objednať cez webový portál korona.gov.sk. Očkovanie pre verejnosť sa bude realizovať na bývalom oddelení otorinolaryngológie našej nemocnice. Som veľmi rád, že sme sa stali vakcinačným centrom a prispejeme tak k zlepšeniu celkovej pandemickej situácie v regióne. Rád by som vyzval občanov, aby zvážili možnosť a prišli sa k nám zaočkovať, pravda je, že musíme mať dostatok očkovacej vakcíny, ktorú prideľuje MZ SR," uviedol riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

"Aktuálne máme v našej nemocnici reprofilizovaných 59 lôžok, tri lôžkové jednotky, ku dnešnému dňu poskytujeme starostlivosť o 37 covidových pacientov, z toho siedmi sú na umelej pľúcnej ventilácii," uzavrel riaditeľ. Nemocnica eviduje aj 87 zamestnancov na PN, z toho 47 bolo pozitívne testovaných na koronavírus.

V levickej nemocnici začali s očkovaním proti koronavírusu COVID-19
V levickej nemocnici začali s očkovaním proti koronavírusu COVID-19

zdroj a foto: Agel

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre