04192024pia

Zdravotníctvo

Štvrté kolo celoplošného testovania na ochorenie Covid-19 prebehne aj v šiestich obciach okresu Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

OKRES LEVICE 17. novembra 2020 - Ústredný krízový štáb schválil štvrté kolo testovania obyvateľov na ochorenia COVID-19 v rámci operácie Spoločná zodpovednosť. Ako informuje Ministerstvo zdravotníctva SR, testovanie bude dobrovoľné, bude prebiehať počas nadchádzajúceho víkendu (21. až 22. novembra 2020) od 8:00 do 20:00 hod. a v okrese Levice prebehne v šiestich obciach.

Štvrté kolo celoplošného testovania na ochorenie Covid-19 prebehne aj v šiestich obciach okresu Levice

Testovanie sa počas víkendu uskutoční v celkovo 458 mestách a obciach, ktoré v rámci posledného testovania dosiahli podiel pozitívnych testov viac ako jedno percento.

V okrese Levice prebehne nadchádzajúce testovanie v nasledovných obciach:

- Horné Semerovce, Slatina - pri poslednom celoplošnom testovaní odhalili 1,92% pozitívnych
- Hontianské Trsťany - pri poslednom celoplošnom testovaní odhalili 2,54% pozitívnych
- Kozárovce - pri poslednom celoplošnom testovaní odhalili 1,02% pozitívnych
- Plavé Vozokany - pri poslednom celoplošnom testovaní odhalili 1,15% pozitívnych
- Tupá - pri poslednom celoplošnom testovaní odhalili 2,42% pozitívnych

"Aj napriek tomu, že testovanie bude úplne dobrovoľné a z neúčasti na ňom nebudú vyplývať nijaké obmedzenia, verím, že obyvatelia pristúpia k tejto možnosti s rovnakou zodpovednosťou, akú ukázali už v predchádzajúcich kolách. Ide o zdravie všetkých nás a našich blízkych. Okrem poklesu pozitívnych testov vo všeobecnosti totiž dokážeme vďaka podrobným výsledkom presne identifikovať možné vznikajúce ohniská nákazy, ktorým je určite potrebné podať pomocnú ruku v zvládaní pandémie aj štvrtým kolom testovania," vysvetlil minister obrany SR Jaroslav Naď.

Zároveň uviedol, že takýmito lokálnymi ohniskami môže byť napríklad Valaská Dubová v okrese Ružomberok, kde percento pozitívnych testov stúplo z 1,16% v druhom kole na 5,16 % v treťom kole či Jurkova Voľa v okrese Svidník, ktorá pozitivista vzrástla z 0 % v druhom kole testovania na 4,08 % v treťom kole. Štatisticky najvyššie percento pozitívnych prípadov zaznamenali v rámci tretieho kola testovania Markovce v okrese Michalovce, a to 6,04 %.

Podľa priebežnej kalkulácie rezortu obrany bola suma na realizáciu troch kôl testovania obyvateľstva Slovenska na prítomnosť vírusu COVID-19 v rámci operácie OS SR Spoločná zodpovednosť cca 30 miliónov eur. V tejto hodnote však nie sú započítané náklady rezortu vnútra a samospráv. Celkové náklady spojené s operáciou Spoločná zodpovednosť vyčísli Ministerstvo financií SR, a to na základe podkladov od všetkých zúčastnených zložiek.

zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre