04202024sob

Hradný park v Leviciach čaká obnova, bude nová brána a napustia jazierko s lávkou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 18. apríla 2023 AKTUALIZOVANÉ - Na stretnutí dňa 17. apríla 2023 vedenie mesta Levice prerokovalo aktuálny stav pripravenosti dokumentácie k revitalizácii hradného parku. Informoval o tom primátor mesta Levice Ján Krtík na svojom Facebook profile, pričom ešte v novembri v roku 2021 primátor mesta Levice Ján Krtík na svojom Facebook profile informoval, že jednou z ťažiskových investičných akcií v budúcom roku (teda ešte v roku 2022, pozn. redakcia) bude revitalizácia hradného parku.

Hradný park v Leviciach čaká obnova, bude nová brána a napustia jazierko s lávkou

Ako ďalej primátor uviedol, projektová dokumentácia je pripravená a do konca mesiaca (do konca apríla 2023, pozn. redakcia) by mesto malo mať stavebné povolenie aj k vodnej stavbe (jazierku). "Môžeme sa preto venovať možnostiam pre získanie mimorozpočtových zdrojov na rekonštrukciu," dodal Krtík.

Hradný park v Leviciach čaká obnova, bude nová brána a napustia jazierko s lávkou

Podľa informácii primátora mesta z roku 2021 sa pôvodné oplotenie hradného parku nebude búrať. "Po konzultácii s odborníkmi sa opravia poškodené časti, bude osadená nová brána, keďže predpokladáme uzatváranie parku," približuje primátor ešte v roku 2021.

ČLÁNOK POKRAČUJE ĎALEJ NIŽŠIE ⬇︎⬇︎⬇︎

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Hradný park v Leviciach čaká obnova, bude nová brána a napustia jazierko s lávkou

Podľa ďalších informácii z roku 2021 bude znovu napustené jazierko, kde bude tak ako pôvodne zabezpečený prirodzený prítok a odtok tak, aby bola zabezpečená cirkulácia vody. "Novinkou bude lávka cez jazierko. Pribudnú plochy pre stánky (v prípade konania podujatí v parku), pódium vhodné nielen na vystúpenia, ale napríklad aj na skupinové či individuálne cvičenia. Takisto počítame s oplotením a bránou z druhej strany, bohatou kvetinovou výsadbou, osvetlením i kamerovým systémom," dodáva Krtík.

Hradný park v Leviciach čaká obnova, bude nová brána a napustia jazierko s lávkou

zdroj a foto: Facebook Ján Krtík

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre