04252024štv

Levice - avíza a pozvánky, oznamy o akciách a podujatiach

Levické hradné slávnosti 2021 za prísnych opatrení ako i bez jedla a pitia

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 8. júna 2021 - Tohtoročné Levické hradné slávnosti (LHS) sa uskutočnia za prísnych protipandemických opatrení, s čím súvisí aj to, že sa nebude podávať žiadne jedlo ani pitie. Informuje o tom Levická informačná agentúra (LIA).

Levické hradné slávnosti 2021 za prísnych opatrení ako i bez jedla a pitia

Tento rok sa LHS uskutočnia v sobotu 12. júna 2021 v areáli hradného nádvoria. "V hlavnom programe niekoľkokrát denne uvidíte historický program v podaní Spoločnosti veselých šermiarov Cassanova z Banskej Bystrice, ktorý je zameraný na obdobie ranného stredoveku – Nástup Veľkomoravských kniežat. Nezabudli sme ani na najmenších návštevníkov, pre ktorých si Roman Mihálka a Peťo Szutyányi pripravili rozprávku o Silákovi Maxovi. Vo večerných hodinách sa v priestoroch hradného amfiteátra môžete tešiť na koncert speváčky Janais. Počas celého dňa si môžete zakúpiť rôzne remeselnícke výrobky, vypočuť si hru na handpane, odfotiť sa s fakírkou Kikou a jej hadom, alebo Jurajom a leguánom. Podujatie vyvrcholí ohňovou show a ohňostrojom," približuje LIA.

Prečítajte si aj:

Podujatie sa uskutoční bez konzumácie pokrmov a nápojov. Vstup a pobyt v mieste hromadného podujatia je umožnený len s prekrytými hornými dýchacími cestami. "Pri vstupe na podujatie je potrebné sa preukázať negatívnym výsledkom PCR / Ag testu nie starším ako 12 hodín, alebo potvrdeniami o nasledovných skutočnostiach: a) osoba bola zaočkovaná druhou dávkou mRNA vakcíny proti ochoreniu Covid19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, b) osoba bola zaočkovaná 1 dávkou vektorovej vakcíny proti ochoreniu Covid19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 4 týždne, c) osoba je viac ako 14 dní po 1. dávke očkovania (mRNA alebo vektorovou vakcínou), ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania Covid19, d) osoba prekonala ochorenie Covid19 v období pred nie viac ako 180 dňami, e) ide o osobu do 10 rokov veku," upozorňuje LIA.

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Mesto Levice zriadilo pre návštevníkov podujatia mobilné odberové miesto, ktoré sa nachádza pri hlavnom vstupe. "Organizátor je povinný uchovávať telefonický alebo emailový kontakt návštevníkov po dobu dvoch týždňov od ukončenia podujatia, a to na účely epidemiologického vyšetrovania, preto prosíme návštevníkov podujatia, aby pri vstupe vyplnili kontaktný formulár (Príloha) (Vyhláška č. 208 UVZSR zo dňa 14.5.2021)," uzatvára LIA.

Vstup je voľný! Hradné nádvorie bude pre verejnosť sprístupnené od 12.00 hod.

Program "Dobový výjav – Nástup veľkomoravských kniežat", ktorý sa odohrá o 13:00 hod. sa zopakuje o 16:00 a 19:00 hod.

zdroj a foto: LIA

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre