04252024štv

V Leviciach vybudujú ďalšie detské ihriská aj športoviská, nebude chýbať ani multigolf

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 8. júna 2020 - V zmene rozpočtu na rok 2020 poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Leviciach schválili finančné prostriedky na vybudovanie ďalších ihrísk v meste. Informuje o tom web stránka mesta.

V Leviciach vybudujú ďalšie detské ihriská aj športoviská, nebude chýbať ani multigolf

Do Parku pohybu na Vinohradoch pribudne basketbalové ihrisko, ktorého súčasťou bude spevnená plocha z gumového liateho povrchu a betónovej dlažby, basketbalové koše a oplotenie s výškou štyri metre. "Na vybudovanie ihriska bola v mestskom rozpočte vyčlenená suma 80.000 eur. V súčasnosti sa zabezpečujú podklady pre územné a stavebné konanie," informuje web stránka.

Dobraklima.sk - najväčší výber dizajnových radiátorov

Netradičné športovisko – multigolfové ihrisko – vybuduje mesto v lokalite medzi Ul. M.R.Štefánika, Tekovská a Ľ.Podjavorinskej. "Ihrisko bude pozostávať zo šiestich stanovíšť, ktoré budú mať vyhadzovacie plochy – výhodiská, multigolfové jamky s integrovaným discgolfovým košom a popisy jamiek. Niektoré jamky budú disponovať drobnými prekážkami pre zvýšenie atraktivity hry. Discgolf je outdoorová aktivita pre širokú verejnosť. Princíp hry je rovnaký ako pri golfe, alebo minigolfe. Cieľom hráča je prejsť ihrisko s čo najmenším počtom hodov. Predpokladané náklady na vybudovanie tohto ihriska sú 14.000 eur. V súčasnosti sa zabezpečujú podklady pre vydanie ohlásenia drobnej stavby," približuje mesto Levice na svojej web stránke.

Pribudnú aj ďaľšie detské ihriská – na Ul.K.Marxa, Ku Bratke, M.R.Štefánika (za OD Pokrok) a Ul. Sv.Michala v areáli 2. ZŠ. "Dve ihriská, vybudované minulý rok na Vojenskej ul. a Ul.P.O.Hviezdoslava, budú rozšírené o ďalšie prvky. V mestskom rozpočte bola vyčlenená suma 170.000 eur. Ihriská sú určené pre vekovú kategóriu tri až 14 rokov. V súčasnosti sa zabezpečujú podklady k stavebnému konaniu," uzatvára mesto Levice.

zdroj: mesto Levice, foto: www.discgolfpark.com

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre