04252024štv

Prvý úsek levického cyklochodníka je otvorený, v pláne je až po hrad a tiež na Margitu-Ilonu a do Horše (videorozhovor)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 6. júna 2020 - Prvý úsek cyklochodníka v Leviciach, ktorý je vedený po pozemkoch vo vlastníctve mesta Levice od križovatky ulíc Mochovská a Perecká po križovatku ulíc Perecká a Ku Bratke, slávnostne otvorili dňa 3. júna 2020.

Prvý úsek levického cyklochodníka je otvorený, v pláne je až po hrad a tiež na Margitu-Ilonu a do Horše (videorozhovor)

Pri tejto príležitosti sme sa o cyklochodníkoch v Leviciach ale aj o pláne cyklochodníka z Levíc na Margitu-Ilonu či z Levíc do Horšianskej doliny porozprávali s členom komisie dopravy a poslancom Mestského zastupiteľstva v Leviciach Rastislavom Kasanom, ktorý sa dlhodobo zaoberal koncepciou a realizáciou cyklociest a cyklochodníkov a naďalej presadzuje myšlienku využitia bicyklov v meste na prepravu.

Trojkolky, odrážadlá, bicykle a doplnky výhodne na Market24.sk

Pozrite si náš videorozhovor s Rastislavom Kasanom tu:

Cestička prvej etapy cyklotrasy je vedená v niektorých miestach po existujúcich chodníkoch ako zmiešaná pre cyklistov a chodcov, prípadne samostatná, v niektorom úseku sa vybuduje nová cestička. "Celková dĺžka cyklistickej cestičky zmiešanej aj samostatnej je v prvom úseku 697,22 metrov (m). Cyklochodník je označený zvislým a vodorovným dopravným značením. V rámci výstavby bol nevyhnutný výrub štyroch kusov (ks) stromov, ktoré sa nachádzajú priamo v trase cyklocestičky. Za odstránené stromy sa v jesenných mesiacoch zrealizuje náhradná výsadba deviatich ks nových stromov v lokalite Rybníky III a sedem ks stromov bolo nad rámec projektu navyše doplnených popri trase," informovalo mesto Levice na svojej web stránke.

Stavbu realizovala firma SKANSKA SK, a.s., Bratislava v celkovom finančnom náklade 82.033 eur. "Stavebné práce sa začali v druhej polovici marca. Výstavba prvého úseku cyklotrasy v meste Levice sa realizuje podľa projektovej dokumentácie vypracovanej firmou STAVPROS PLUS s.r.o., Nitra a v zmysle podmienok vydaného stavebného povolenia. Projektová dokumentácia rieši budovanie cyklotrasy v meste Levice od priemyselného parku až po nákupné centrá na druhom konci mesta. Cestička pre chodcov a cyklistov, samostatná cyklistická cestička, resp. cyklistický koridor, navrhnuté v rámci budovania cyklotrasy v meste Levice, prechádza od priemyselného parku Géňa v južnej časti mesta Levice, cez sídlisko Rybníky III. a II., cez centrum mesta a končí v severnej časti mesta pri obchodnom centre," priblížilo mesto.

Prvý úsek levického cyklochodníka je otvorený, v pláne je až po hrad a tiež na Margitu-Ilonu a do Horše (videorozhovor)

Celá trasa I. etapy je rozdelená na sedem úsekov. "Prvý úsek začína na križovatke ulíc Mochovskej a Pereckej a končí na križovatke ulíc Pereckej a Ku Bratke. Druhý úsek začína na ulici Ku Bratke a končí na križovatke ulíc kpt. Nálepku a Zd. Nejedlého. Tretí úsek začína na križovatke ulíc kpt. Nálepku a Zd. Nejedlého a končí na križovatke ulíc Zd. Nejedlého a Na lúkach. Štvrtý úsek začína na križovatke ulíc Zd. Nejedlého a Na lúkach a končí na Poľnej ulici. Piaty úsek začína na križovatke ulíc Ľ. Štúra a A. Sládkoviča a končí na ulici M. R. Štefánika. Šiesty úsek začína na ulici M. R. Štefánika a končí pri lávke ponad potok Podlužianka. Siedmy úsek začína pri lávke ponad potok Perec a končí na ulici P. O. Hviezdoslava. Celková plánovaná dĺžka cyklotrasy je 2.206,28 m," doplnilo mesto Levice.

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Mesto plánuje cyklotrasu budovať etapovite podľa možností daných rozpočtom mesta. "V prípade, že budú vyhlásené výzvy na realizáciu budovania cyklotrás, mesto sa bude uchádzať aj o prostriedky z týchto zdrojov," uzatvorilo mesto Levice.

zdroj a foto: mesto Levice, video: Leviceonline.sk, TVTEKOVHONT, Andrej Budai foto - video služby

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre