05022024štv

Kvôli koronavírusu od pondelka 12. októbra v školstve nové opatrenia

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

SLOVENSKO 11. októbra 2020 - Od pondelka 12. októbra sú v školstve kvôli pandémii koronavírusu prijaté nové opatrenia.

Kvôli koronavírusu od pondelka 12. októbra v školstve nové opatrenia

Ako podľa Tvnoviny.sk informoval minister školstva Branislav Gröhling, všetky stredné školy prechádzajú až do odvalania na dištančnú výučbu. "Minister žiada učiteľov, aby tomu prispôsobili rozvrhy a postavili sa tomu zodpovedne. Rozhodnutie bude vydané a odoslané školám ešte dnes," dodal podľa portálu minister.

Základné školy budú otvorené a pokračovať majú v režime výučby ako doteraz.

Zmeny nastanú v školstve aj pri povinnosti nosenia rúšok. "V materských školách sa nosenie rúšok zatiaľ iba dôsledne odporúča. Deti do troch rokoch nemusia nosiť rúško. Učitelia však rúška nosiť musia," informujú tvnoviny.sk.

Zmena nastane na základných školách, kde rúška musia povinne nosiť žiaci prvého aj druhého stupňa. "Učitelia musia taktiež nosiť rúška povinne. Výnimky v nosení rúšok majú deti s mentálnym spektrom postihnutia," dodal podľa portálu Gröhling.

Všetky krúžky a centrá voľného času budú zakázané. "Rušia sa všetky výlety, exkurzie aj kurzy. Povinná prax bola odporúčaná na september. Teraz bude prebiehať iba teoretická výučba a prax bude opäť umožnená po vrátení žiakov do tried. Stravovanie na základných školách bude aj naďalej umožnené, na stredných školách sa samozrejme stravovacie jednotky zatvoria," uzatvoril minister podľa tvnoviny.sk.

zdroj: tvnoviny.sk, foto: pixabay

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre