04192024pia

Zdravotníctvo

Ďalšie štyri nové prípady koronavírusu v okrese Levice, v Šahách na maďarskom gymnáziu preventívne prerušili vyučovanie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / ŠAHY 23. septembra 2020 - Na Slovensku v utorok 22. septembra pribudlo 338 pozitívne testovaných ľudí, urobilo sa 6231 testov. Ako informovala Adriana Czigányiová, vedúca Oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Leviciach, v utorok z okresu Levice pribudli štyri nové prípady.

Ďalšie štyri nové prípady koronavírusu v okrese Levice, v Šahách na maďarskom gymnáziu preventívne prerušili vyučovanie

Aktuálne je v okrese Levice 14 aktívnych prípadov osôb chorých na Covid-19, všetky osoby sú v izolácii. "Z uvedeného počtu boli dve osoby nachádzajúce sa v domácej izolácii z dôvodu kontaktu s potvrdeným prípadom ochorenia na Covid-19 a dva nové prípady. Aktuálne nemáme zatvorené žiadne školy ani úrady v okrese Levice," povedala Czigányiová.

V Šahách na maďarskom gymnáziu preventívne prerušili vyučovanie. "V prípade maďarského gymnázia v Šahách sa jedná o preventívne opatrenie zahŕňajúce prerušenie vyučovania do zistenia laboratórnych výsledkov odberov na PCR testy," dodala vedúca Oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Leviciach.

Hygiena pre Vašu firmu - papierové utierky, mydlá, dávkovače, čistiace prostriedky a dezinfekcia

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia

V utorok sa z ochorenia na Slovensku vyliečilo 220 ľudí, celkovo sa už zotavilo 3888 pacientov. "Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Bratislava (61), Tvrdošín (26), Skalica (20), Senec (16), Trnava (16), Námestovo (15), Banská Bystrica (14), Košice (13), Trenčín (11), Prešov (9), Trebišov (9), Senica (8), Ilava (7), Nitra (7), Stará Ľubovňa (7), Dolný Kubín (6), Michalovce (6), Dunajská Streda (5), Levice (5), Ružomberok (5), Sobrance (5), Liptovský Mikuláš (4), Malacky (4), Snina (4), Spišská Nová Ves (4), Veľký Krtíš (4). Po tri prípady boli v okresoch Čadca, Galanta, Humenné, Martin, Poprad, Považská Bystrica, Žiar nad Hronom a Žilina, dva prípady boli v okresoch Banská Štiavnica, Hlohovec, Nové Mesto nad Váhom, Prievidza, Revúca, Sabinov, Topoľčany a Zlaté Moravce. Po jednom prípade zaznamenali okresy Bánovce nad Bebravou, Komárno, Košice a okolie, Levoča, Nové Zámky, Piešťany a Rožňava. Je medzi nimi 167 žien a 171 mužov, sú vo veku od 3 do 89 rokov," informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

V nemocniciach je hospitalizovaných 143 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 115 z nich. Na JIS je 9 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 8 pacientov. "Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 7269, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 423.095 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 je 41. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3340," uzavrelo ministerstvo.

zdroj: MZ SR, RÚVZ SR, foto: pixabay

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre