04272024sob

Spoločnosť ZF Slovakia má nové predstavenstvo

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. decembra 2021 - Spoločnosť ZF Slovakia má nové predstavenstvo. Dlhoročný predseda predstavenstva ZF Slovakia, Dr.h.c Peter Doll, odišiel do dôchodku po 26 rokoch strávených na Slovensku. Vďaka jeho výnimočnému odhodlaniu a podnikateľským zručnostiam narástla lokálna spoločnosť z malej Joint Venture s ročným obratom 8 miliónov eur na spoločnosť v plnom vlastníctve ZF. Novými členmi predstavenstva sú Dr. Dietmar Weigt, predseda predstavenstva, ktorý je zodpovedný za operácie divízie Chasis Technology na Slovensku, ako aj lokálne Shared Services, a pán Jens Münchow, člen predstavenstva, zodpovedný za operácie divízie Electrified Powertrain Technology a aktivity v oblasti Research & Development.

Spoločnosť ZF Slovakia má nové predstavenstvo

Dr. Dietmar Weigt (predseda predstavenstva, naľavo) a Jens Münchow (člen predstavenstva, napravo), sa teší na nové výzvy.

 Predseda predstavenstva ZF Slovakia, Dr. Peter Doll, odišiel do dôchodku
 Nové predstavenstvo, Dr. Dietmar Weigt (predseda predstavenstva) a Jens Münchow (člen predstavenstva), sa teší na nové výzvy
 Expanzia spoločnosti ZF na Slovensku v súlade s firemnou stratégiou Next Generation Mobility

Štruktúra ZF Group na Slovensku

Špecialista na výrobu súčiastok v automobilovom priemysle, ZF Slovakia, v súčasnosti pre svetových lídrov v odbore produkuje spojky, automatické prevodovky, dvojhmotové zotrvačníky, tlmiče, guľové kĺby a stabilizátory. ZF Group úspešne pôsobí na Slovensku od roku 1993 a v Leviciach má najväčšiu výrobu adaptívnych tlmičov na svete.
Posledné údaje (z konca roku 2020) vykazujú obrat 804 miliónov Eur a 3700 zamestnancov v šiestich lokalitách na Slovensku, zahŕňajúc sídlo spoločnosti a závod v Trnave, závod v Leviciach a tri menšie satelitné závody v Šahách, Detve a Komárne. Okrem nich sa v Novom Meste nad Váhom nachádza i nezávislý člen skupiny ZF Group, ktorý vyrába kontrolné systémy a elektrické motory pre posilňovače riadenia.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Neustály rast a prvotriedne inovácie

Najvýraznejšia vývojová zmena v ZF Slovakia je spojená s transformáciou automobilového priemyslu smerom k elektromobilite. ZF plánuje využiť existujúce skúsenosti ZF Slovakia s riešeniami v oblasti elektrických pohonov, kvôli čomu aktuálne rozširuje svoje R&D tímy v Trnave.

Pokiaľ ide o najnovšie strategické plány a priority, Dr. Weigt uvádza, že by o tri roky rád hosťoval veľký hub v rámci ZF Research & Development Organisation so zameraním na e-mobilitu, digitálnu transformáciu a digitalizačné projekty.

Stratégia "Next Generation Mobility"

Stratégia Next Generation Mobility je v ZF hlboko zakorenená a zahŕňa štyri kľúčové technologické oblasti: riadenie pohybu vozidiel, integrovanú bezpečnosť, autonómne riadenie a elektromobilitu. Podľa Dr. Weigta, súčasné produktové portfólio ZF prispieva vďaka znižovaniu spotreby palív, a teda znížením emisií, k environmentálnej udržateľnosti. Zároveň tvrdí, že ZF kontinuálne posúva dopredu hybridizáciu a elektrifikáciu vozidiel a zvyšuje efektivitu konvenčných prevodoviek.

Na margo progresu v rámci udržateľnej mobility budúcnosti, Jens Münchow hovorí, že ZF podniklo potrebné kroky v generačnej zmene z modulov pre spaľovacie motory na hybridné motory so zameraním na elektromobilitu v R&D a vo výrobe, čo zahŕňa aj pokročilé systémy asistencie riadenia (ADAS) alebo superpočítače ZF ProAI pre funkcie autonómneho riadenia. Všetky ZF prevádzky na Slovensku majú detailne vypracované lokálne stratégie a plány, ktoré vychádzajú z "Next Generation Mobility" stratégie spoločnosti.

ZF Group

Spoločnosť ZF je technologický koncern s celosvetovou pôsobnosťou dodávajúci systémy pre mobilitu osobných automobilov, úžitkových vozidiel a priemyselnú technológiu, kladúc dôraz na ďalšiu generáciu mobility. ZF umožňuje vozidlám vidieť, myslieť a konať. V štyroch technologických oblastiach – riadenie pohybu vozidiel, integrovaná bezpečnosť, autonómne riadenie a elektromobilita – ponúka komplexné produktové a softvérové riešenia nielen pre etablovaných výrobcov automobilov, ale aj pre novovznikajúce spoločnosti v oblasti prepravy a mobility. ZF elektrifikuje širokú škálu typov vozidiel. Spoločnosť zároveň svojimi produktmi prispieva k znižovaniu emisií, ochrane klímy a k väčšej bezpečnosti v oblasti mobility. Spoločnosť ZF vo fiškálnom roku 2020 vykázala obrat vo výške 32,6 miliárd EUR. Spoločnosť zamestnáva viac ako 150 000 zamestnancov po celom svete v zhruba 270 pobočkách v 42 krajinách sveta.

zdroj a foto: ZF

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre