05022024štv

SLOVÁCI V MAĎARSKU POZOR! OTVORENÝ HRANIČNÝ PRIECHOD ŠAHY A VOĽNÝ CEZHRANIČNÝ POHYB

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŠAHY 17. marca 2020 - Od dnes 17.3.2020 od 21:00 hod. do nasledujúceho rána do 06.00 hod. bude otvorený hraničný priechod Šahy - Parassapuszta pre nákladnú dopravu. Informuje o tom Facebook stránka Polícia Slovenskej republiky.

SLOVÁCI V MAĎARSKU POZOR! OTVORENÝ HRANIČNÝ PRIECHOD ŠAHY A VOĽNÝ CEZHRANIČNÝ POHYB

Ministerka vnútra SR Denisa Saková sa dohodla s Ministrom vnútra Maďarskej republiky Sándorom Pintérom na voľnom cezhraničnom pohybe občanov Slovenskej republiky, ktorí bývajú alebo pracujú na území Maďarskej republiky najviac do 30 kilometrov od svojich hraníc. "Hraničnej kontrole sa budú musieť preukázať platným dokladom totožnosti a potvrdením od zamestnávateľa. Voľný cezhraničný pohyb týchto Slovákov bude platiť od štvrtka 19. marca 2020. Týmto opatrením sa vyrieši aj situácia slovenských občanov v Rajke a susedných obciach. Na túto skupinu slovenských občanov sa nevzťahujú povinné karanténne opatrenia," informuje Facebook stránka.

Pozrite si: Situácia na hraničnom priechode Šahy – Parassapuszta je kľudná (video)

Rovnaké pravidlá budú platiť pre občanov Maďarskej republiky, ktorí žijú na Slovensku, alebo tu pracujú, a to tiež pre prípady do 30 kilometrov od našich hraníc. "Akékoľvek ďalšie úpravy tejto bilaterálnej dohody budú závisieť od nárastu výskytu pozitívnych prípadov koronavírusu na dotknutých územiach. Dohoda začne platiť od štvrtka 19.3.2020 od 06:00 ráno, akonáhle bude v stredu odsúhlasená vládou a dôjde k vydaniu opatrenia hlavným hygienikom," dodáva stránka sociálnej siete.

zdroj: Facebook Polícia Slovenskej republiky, foto: Leviceonline.sk

Podporte finančne Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT.SK
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

POZRITE SI TIEŽ:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre