04192024pia

Šieste kolo Levickej florbalovej ligy prinieslo dramatické zápasy a viaceré prekvapenia

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 18. decembra 2018 - Ďalšie kolo Levickej florbalovej ligy, v poradí už šieste, malo na programe niekoľko očakávaných zápasov. Keďže mnohé ligové hviezdy v tomto kole pocítili streleckú mizériu, body zbierali iné, menej skloňované mená, no napriek tomu sme videli dramatické zápasy s viacerými prekvapeniami. Vybraných hráčov sme sa opýtali, čo rozhodlo o víťazstve/prehre a na čom musia popracovať do ďalších zápasov.

Šieste kolo Levickej florbalovej ligy prinieslo dramatické zápasy a viaceré prekvapenia

B4 – Sharks 5:1
Peter Köles (B4):
Musím povedať, že dnes sme ani zďaleka nehrali náš najlepší florbal, no napriek tomu sa nám podarilo zvíťaziť pomerne jednoznačne. Rozhodujúcim faktorom bola bojovnosť, tímové nasadenie a perfektný výkon nášho brankára Borisa, ktorý nás podržal svojou pozornosťou a až neuveriteľnými zákrokmi. Zlepšiť musíme zohratosť a pohyb na ihrisku. Máme nový tím zložený z hráčov, ktorí spolu predtým nehrávali. Verím, že do play-off sa to zlepší a budeme pripravení pobiť sa o medailové pozície.

Igor Kušnierik (Sharks):
V prvom zápase sa ako rozhodujúce ukázalo využitie chýb v obrane. Napriek tomu, že sme v našom tíme z môjho pohľadu neurobili veľa chýb, súper dokázal aj z mála uhrať víťazstvo. Musím vyzdvihnúť šikovnosť mladých hráčov súpera, ktorí majú hlavný podiel na ich víťazstve. Kameň úrazu v našom tíme je nízky počet striel na bránu a nevyužité šance, takže v tomto musíme rozhodne zabrať.

Dobre no – Vlci 6:2
Tadeáš Fazekaš (Dobre no):
Zápas bol napínavý, presne tak, ako sa očakávalo. Myslím, že oba tímy predviedli kvalitný výkon. Pred zápasom sme si povedali, čo ideme hrať, ako prispôsobiť hru kvalitnému súperovi s dobrými strelcami. Toto sa nám takmer celý čas podarilo zodpovedne plniť. Myslím, že toto bol hlavný faktor nášho víťazstva - zodpovedný prístup každého jedného hráča. Do budúcna by sme mali premieňať, respektíve využívať viac šancí.

Peter Kollár (Vlci):
Bol to celkom vyrovnaný zápas. Rozhodlo premieňanie šancí a individuálne zručnosti súperovho lídra - T. Fazekaša. Najbližšie musíme byť aktívnejší, častejšie strieľať a viac premieňať šance.

Sharks – Arch Enemies 7:4
Igor Kušnierik (Sharks):
V druhom našom zápase sme nastupovali s jasným cieľom - víťazstvo. Vybehli sme na súpera, tlačili sme, no paradoxne sme z nášho tlaku dostali 2 góly. Som rád, že sme relatívne udržali svoj zubatý žraločí temperament na „uzde“, navzájom sme sa neobviňovali a časom prišla aj pohoda na hokejky. Začali sme hrať viac priamo na bránu a po rýchlych góloch sme otočili výsledok z 1:4 na 7:4 v náš prospech a dokázali ho udržať až do konca.

Adam Jánoška (Arch Enemies):
Zo začiatku sme zápas dobre držali, dokonca sme si vytvorili pekný náskok aj napriek tomu, že nás bolo málo. No potom, keď nám pre zdravotné problémy odišiel ďalší hráč, sme sa už ďalšie dve tretiny nevedeli dostať do zápasu a súperovi sme podľahli. V prvom rade musíme prísť v dostatočnom počte, nie ako dnes, kedy sme to ledva uhrali a, samozrejme, nerobiť zbytočné chyby, po ktorých môžeme ľahko inkasovať.

Dobre no – Danfoss Red Stars 5:3
Tadeáš Fazekaš (Dobre no):
Náš druhý zápas bol nakoniec viac vyrovnaný. Konečne sa nám po sérií viacerých prehier s Červenými hviezdami podarilo vyhrať. Rozhodla naša početná streľba, ktorá nám posledné zápasy až tak nešla, a kolektívna hra, kde každý z nás urobil maximum. Do budúcna nesmieme poľaviť v hre v priebehu celého zápasu a musíme sa vyvarovať zbytočným chybám, ktoré dokáže súper využiť. Ako aj v dnešnom zápase, keď sme vyhrávali o gól, ale na chvíľu sme mierne poľavili, súper to hneď využil a zrazu otočil vo svoj prospech. Našťastie nás to nezlomilo a prišiel D. Greksa, ktorý nekompromisnou strelou vymietol pavučinu v bráne, a to nám dodalo energiu k obratu.

Erik Šramko (Danfoss Red Stars):
Tak dôvod dnešnej prehry vidím z pohľadu útoku v tom, že sme nevedeli dlhšie podržať loptu v útočnom pásme a nevedeli si tak vytvoriť dlhší tlak. Strely síce boli, ale bez prekvapenia, a tak nám ich často zblokovali. Z pohľadu obrany jednoznačne individuálne chyby. Nebyť nášho brankára D. Pastora, tak chýb mohol súper potrestať viac. Myslím ale, že to bol zaujímavý zápas. A na čom by sme mali popracovať? Asi viac na tom upokojení hry. Trochu dlhšie podržať loptu a dať si viac nahrávok. Ihrisko je veľké, tak to musíme využiť.

Vlci – weKings 3:13
Peter Kollár (Vlci):
V druhom zápase od nás nehralo viacero hráčov, či už kvôli zraneniu alebo chorobe, a preto zápas vyzeral tak, ako vyzeral. Na čom popracovať? V prvom rade sa zísť vo väčšom po
te, a potom sa o výsledok nebojím.

Matej Kvočka (weKings):
Pred zápasom som si myslel, že to bude ťažký súboj s dramatickým koncom. Žiaľ, Vlci neprišli v ich najsilnejšej zostave, a to sa odrazilo aj na ihrisku. Nevládali a dovolili nám veľa striel, z ktorých sme vyprodukovali 13 gólov. Náš výkon bol dobrý, lenže musíme popracovať na našom návrate do obrany, keďže aj v dnešnom zápase sme veľakrát prepadli, a tak mal náš brankár viac práce.

Šahy Flamingos – ZSNS 5:6 p.s.n.
Ricardo Bolemant (Šahy Flamingos):
Dnes to bol pekný, vyrovnaný a napätý zápas. Zo zápasu, ktorý sme mohli vyhrať, sme si odniesli len jeden bod. Hlavnou príčinou bol malý počet hráčov na našej striedačke. Okrem brankára sme hrali len šiesti, preto sme ku koncu zápasu už nevládali, zatiaľ čo druhej strane súper mohol striedať o čosi viac a častejšie. Samozrejme nás mrzí prehra po nájazdoch, ktoré trvali azda aj 10 minút. Myslím, že sa naša hra stále zlepšuje, avšak ešte musíme popracovať na presnejších prihrávkach. Do ďalšieho zápasu ideme s odhodlaním zvíťaziť a získať už plné tri body.

Tomáš Belák (ZSNS):
V prvom rade treba vzdať úctu hráčom Plameniakov za odvedený výkon. Od začiatku vedeli, čo je v hre, a tak boli nepríjemným súperom. Najťažšie bolo prekonať najmä ich brankára, ktorý podal kvalitný výkon a držal svoj tím v hre, aj napriek veľkému tlaku. Od nás to ale nebol nejaký výnimočne dobrý výkon. Chýbal nám brankár a dlhšie sme netrénovali, čo sa odrazilo na hre malými nepresnosťami. Čo však treba vyzdvihnúť, je skvelý výkon nášho kapitána v bráne, ktorý tam ochotne zaskočil a rovnako tak aj bojovnosť každého jedného z nás, hlavne v momentoch, keď sme prehrávali. To, že sme dokázali zápas vyrovnať a posunúť ho do nájazdov, malo na svedomí hlavne to, že každý z nás neklesal na duchu a snažil sa ako sa len dalo. Pre divákov bol zápas podľa mňa napínavý, minimálne adrenalín v 9-sériových nájazdoch. Treba však dodať, že ak by sme hrali v plnej zostave, priebeh zápasu mohol byť pre nás omnoho hladší. Myslím, že zapracovať sa dá na všetkých aspektoch hry. Nejaký konkrétny by som zvlášť nevypichoval, ale potenciál zlepšiť sa tu určite je.

Da bum tss – weKings 4:3 p.s.n.
Roman Taldík (Da bum tss):
O víťazstve, i keď po nájazdoch, rozhodla naša túžba zvíťaziť, ale hlavne kusisko šťastia. Treba uznať, že hráči súpera hrali lepšie a celý zápas kontrolovali dianie. No aj takéto zápasy sú a my sa tešíme z výsledku. Musíme popracovať na súdržnosti tímu, na zápasovej účasti. Hrať to na dvoch striedajúcich hráčov nie je najlepšie, no žiaľ, keď bojujeme už niekoľko kôl šiesti až siedmi hráči, tak veľký priestor na podanie jednoznačného výkonu nemáme.

Matej Kvočka (weKings):
To, na čo doplatili Vlci v našom prvom zápase, tak na to sme doplatili aj my v tomto. Nevládali sme, nebehali sme a pokojne môžem povedať, že to bol náš najslabší výkon v sezóne. Tým nechcem podceňovať súpera, ktorý bol dnes naozaj efektívny a zblokoval veľké množstvo našich striel. Aspoň sme sa poučili do budúcnosti, že na zápasy nás musí chodiť viac. Odohrať šiesti 2 zápasy v priebehu 2 hodín je skutočne náročné.

Dňa 22.12.2018 sa odohrá ďalšie, predvianočné kolo.

Článok: Redakcia LFL a foto: Bianka Zsigmondová

POZRITE SI TIEŽ:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre