04202024sob

Odštartoval 6. ročník Levickej florbalovej ligy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 7. októbra 2018 - Dlho očakávaný, pozmenený ročník Levickej florbalovej ligy je späť. V sobotu 6. októbra odštartovalo prvé kolo už 6. ročníka, ktorý je plný nováčikov, a tak sa pozrime, ako im to išlo.

Odštartoval 6. ročník Levickej florbalovej ligy

ZSNS : B4 1:9

V 1. kole novej sezóny sa proti sebe postavili papieroví favoriti z B4, nad ktorých účasťou viseli otázniky, a namotivovaní ZSNS, ktorí v poslednom ročníku predviedli sympatické výkony a všetkým ukázali, že súpera dokážu skutočne potrápiť. Prvá tretina priniesla len dva góly z hokejok hosťujúcich. Tí sa ale v tej druhej strelecky „rozšupli“, keď pridali ďalšie štyri góly v pomerne krátkom časovom intervale. Nové posily B4 priložili ruku k dielu a výrazne pomohli aj v poslednej tretine. V tej sa však podarilo skórovať aj mladému Szalmovi zo ZSNS, čo ale ani zďaleka nestačilo a prvé 3 body si tak do tabuľky odniesli B4.

VLCI : ARCH ENEMIES 6:5

V druhom zápase si zmerali sily nováčikovia ARCH ENEMIES s najnižším vekovým priemerom ligy a skúsení VLCI, od ktorých súpisky sa očakávajú medailové pozície. Mladých ARCH to ale nevystrašilo, práve naopak, v 7. minúte peknou kombináciou Gubu a Škriniara otvorili skóre zápasu. Vlci na odpoveď nenechali dlho čakať a po 21 sekundách vyrovnali na 1:1. V druhej tretine sa chytili kormidla domáci a korisť zahnali pekne do kúta, pridali totiž 2 góly, takmer tri, avšak doteraz najväčšej hviezde LFL – Kollárovi sa nepodarilo premeniť samostatný nájazd. Po dlhom čase sa ozvali aj hostia, a to zásluhou ťahúňa Škriniara. V tretej tretine padali góly zo strany na stranu, avšak o gól navrch mali nakoniec Vlci. Určite treba vyzdvihnúť výkon Palondera ml., ktorý svojimi tromi asistenciami a jedným gólom potiahol celú vlčiu svorku. Varovným prstom je však osem vylúčení v zápase, čo je najviac v histórii LFL, a tak by obom tímom nezaškodilo popracovať na disciplíne.

ŠAHY FLAMINGOS : B4 3:7

Ďalší nováčikovia v lige, Flamingos, si zahrali svoj prvý zápas proti B4, ktorých hlavným cieľom bolo získať ďalšie 3 body do tabuľky. Prvá tretina však plameniakom pristrihla krídla a inkasovali hneď 3 góly. V tej druhej sa im konečne podarilo vsietiť 2 góly, pričom jednému dopomohol vlastenec hosťujúceho Kamenského. Ani to však nestačilo, B4 totiž pridali ďalšie a o zápase bolo rozhodnuté. Zatiaľ čo plameniakom na prvé kolo odleteli dôležité posily, v B4 jednoznačne dominovala dvojica Marko-Kováč, ktorá mala prsty takmer vo všetkých góloch zápasu.

WEKINGS : VLCI 0:4

V ďalšom zápase si sily zmerali opäť Vlci s nováčikmi, avšak florbalovo zrelými weKINGS, ktorí si ako jediní nepotrpeli na kvantite, ale kvalite svojej súpisky. Kto očakával gólovú drámu mohol byť síce trochu sklamaný, no napriek ostražitosti jednej aj druhej defenzívy sme v zápase videli niekoľko pekných útočných kombinácií a brankárskych zákrokov na oboch stranách. Viac šťastia však mali opäť Vlci, ktorí vďaka hetriku L. Kmeťa a peknej premenenej akcii M. Srnu, zdolali weKINGS 4:0. Tí sa však za svoj výkon nemusia hanbiť, keďže, ako v predzápasovom rozhovore povedal kapitán M. Kvočka, v takejto zostave ešte nehrali, a tak až čas ukáže viac. Okrem skúsených hráčov v poli však disponujú veľkou silou v bráne, čím môžu zamiešať karty, a to nielen v rámci skupinovej fázy.

DOBRE NO : ŠAHY FLAMINGOS 12:4

O 12:00 na hraciu plochu konečne nastúpili očakávaní vicemajstri z Dobre no, ktorí vo svojom prvom zápase vyzvali Šahy Flamingos. Tí sa ešte nestihli spamätať z prehry z predošlého zápasu, a už sa im sypali do brány ďalšie góly, a to hneď štyri. Do druhej tretiny vleteli plameniaky s väčšou ostražitosťou a po vylúčení domáceho Šajbena sa im ich sympatickou hrou podarilo v presilovke gólovo presadiť a chytiť sa tak nádeje, že by ešte zápas nemusel byť úplne stratený. Avšak, v druhej tretine skórovali už len raz oproti ďalším štyrom gólom Dobre no, čím a ich nádeje začali pomaly ale isto rozplývať. Vicemajstri v poslednej 10-minútovke zápasu pokračovali v gólovom divadle a zbierali ďalšie body, súperovi darovali už len dva góly, čím teda definitívne rozhodli o výsledku. Plameniakov ale podržal kapitán tímu R. Bolemant, ktorý sa pričinil o všetky štyri góly v zápase.

SHARKS : DA BUM TSS 5:7

S nabrúsenými čeľusťami sa do ligy okrem vlkov a plameniakov pridali aj žraloci, bývalí Delfáci, ktorí vyzvali známych Dabumákov. Tí počas minulej sezóny vylepšili káder a ukázali veľkú silu a bojovnosť, preto si nik netrúfol odhadnúť, ktorý z rivalov bude mať v zápase navrch. Hneď v úvode zápasu sa samostatnou akciou predviedol Pliška, ktorému však Da bum tss nedali možnosť dlho sa z gólu radovať, keďže o 18 sekúnd na to vyrovnali zásluhou Frascha a od tohto momentu žralokov nepustili k slovu až do konca tretiny, pričom stihli pridať ešte dva ďalšie góly. Následne, v druhej tretine však dali len jeden a dva inkasovali, čím dali možnosť Sharks priblížiť sa im na rozdiel jediného gólu. Žraloci ale krátko po začatí poslednej tretiny pridali vyrovnávajúci gól, čím výrazne zdramatizovali doteraz jasný priebeh zápasu. Hostia síce dokázali odpovedať gólom, no žraloci sa nevzdávali a opäť vyrovnali. Minútu pred koncom zápasu však opäť zachraňoval Frasch, ktorého gól bol dôvodom na to, aby si Sharks zahrali bez brankára. To sa im však nepodarilo, keď v početnej prevahe inkasovali ešte raz, a to v podaní J. Laceka, čím si Da bum zabezpečili prvé 3 dôležité body do tabuľky.

DANFOSS RED STARS : DOBRE NO 7:3

Najviac očakávaným zápasom bol jednoznačne súboj majstra z Danfoss Red Stars a vicemajstra Dobre no, na ktorého čakala náročná úloha. Hneď na úvod majstri ukázali svoju silu a odvahu a zásluhou M. Páleníka sa dostali do vedenia. Hral sa opatrný, avšak pekný florbal, ktorý však po 8. minúte zápasu začal mať trpkú chuť pre hostí, ktorí za minútu inkasovali až tri góly! I keď sa niekomu mohlo zdať, že vicemajster to už nerozdýcha, opak sa stal pravdou a po druhej tretine už na tabuli svietil stav 4:2 pre domácich. Vicemajstri sa tak snažili zachytiť úvod tretej tretiny, avšak to sa im nepodarilo podľa predstáv a inkasovali dva góly. Znížiť sa ešte pokúšal Šajben, čo sa mu aj podarilo, avšak majstri si výsledok poistili pridaním ďalšieho pekného gólu do zbierky, a tak bolo o zápase rozhodnuté.

Poradie v tabuľke po 1. kole:

SKUPINA A:
1. B4 (6 b)
2. Dobre no (3 b)
3. Danfoss Red Stars (3 b)
4. ZSNS (0 b)
5. Šahy Flamingos (0 b)

SKUPINA B:
1. Vlci (6 b)
2. Da bum tss (3 b)
3. ARCH ENEMIES (0 b)
4. Sharks (0 b)
5. weKINGS (0 b)

text: Bianka Zsigmondová
Foto: Ivan Marfoldi

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre