04252024štv

Majstrom 5. ročníka Levickej florbalovej ligy 2017/2018 sa stali po prvýkrát Danfoss Red Stars

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 9. apríla 2018 - Posledné - finálové kolo tohtoročnej Levickej florbalovej ligy, ktoré sa odohralo 31. marca, je pokojne možné nazvať najkrajším a najdramatickejším v jej histórii.

Majstrom 5. ročníka Levickej florbalovej ligy 2017/2018 sa stali po prvýkrát Danfoss Red Stars

Hneď v prvom zápase o bronz proti sebe nastúpili Delfáci a nemálo oklieštená zostava B4. Bolo ťažké predpovedať víťaza. Po necelých 3 minútach hosťujúci útok, ktorý poviedol kapitán Marko a mladý R. Gašparec ukázal, že deficit hráčov nie je problémom a B4 sa tak dostali do vedenia. Hra pokračovala zo strany na stranu, avšak v 1. tretine viac gólov nepadlo. Druhú tretinu B4 začali rovnako. Dokonca s tou istou dvojicou, a tak viedli už 2:0. Ani pol minúty sa nečakalo na gól tretí, ktorý vsietil Marko. To už domácich poriadne naštartovalo, a tak o 20 sekúnd Klimovský znížil na 1:3. Následne rozhodcovia udelili trest najväčšej opore Delfákov – Kollárovi za nešportové správanie. Keďže B4 sú známi svojim nasadením a využívanými presilovými hrami, nesklamali ani tentoraz. Už to vyzeralo, že réžiu zápasu majú vo svojich rukách jednoznačne B4, keď im začali ku koncu 2. tretiny dochádzať sily. Únavu rivala hneď využili domáci dvoma gólmi, ktoré strelili Palonder ml. a Šutý. Ani prestávka Delfákom neubrala z chuti zápas otočiť, a tak hneď v úvode poslednej tretiny skóroval trestaný Kollár. Stav bol tak vyrovnaný a začínalo sa odznova. B4 – obhajcovia bronzu – sa nenechali zlomiť a v 6. minúte pridali piaty gól do siete Petroviča, a to opäť zásluhou kapitána Marka. Záver tretiny bol mimoriadne napínavý. Zaváhanie hosťujúcej obrany si však vzalo svoju daň – vyrovnávajúci gól Palondera ml. len 26 sekúnd pred koncom zápasu. Ten tak poslal oba tímy do predĺženia. To hneď z úvodu využil domáci Urek a Delfáci tak viedli v sérii o bronz 1:0.

Druhý zápas začal rovnako, avšak hneď dvoma gólmi v rade v podaní Šebeštyéna. B4 tak ukázali jasnú chuť po odplate. Celý zvyšok zápasu sa hral zo strany na stranu, sledovali sme pekný, napínavý a na prekvapenie disciplinovaný zápas, v ktorom aj góly padali „na striedačku“. Delfákom sa až v 5. minúte 2. tretiny podarilo vyrovnať na 4:4, na čo však onedlho odpovedali opäť skvelý Marko, ktorému asistoval brankár B4 – Nitranský. Poslednú tretinu tak čakala poriadna dráma. A tak aj bolo. Necelých 5 minút pred koncom stretnutia sa zásluhou ostrostrelca Kollára po prvýkrát v zápase dostali do vedenia domáci Delfáci a viedli tak 6:5. Kollár poviedol tím a pridal aj siedmy gól. Na to ešte 34 sekúnd pred koncom odpovedal hattrickový Šebeštyén, avšak výsledok už len kozmeticky upravil a po krásnych a zároveň náročných dvoch zápasoch sa v tomto ročníku z bronzu tešili Delfáci. Zaujímavosťou ale je, že v tabuľke asistencií (základná časť) prvé tri priečky držia hráči B4 – R. Kvočka. Patay a M. Kvočka.

Majstrom 5. ročníka Levickej florbalovej ligy 2017/2018 sa stali po prvýkrát Danfoss Red Stars

V očakávanom finále si karty rozdali obhajcovia titulu – domáci Dobre no s vicemajstrami Danfoss Red Stars. Dobre no síce figurovali ako favorit, každý fanúšik LFL vedel, že Danfoss si to už tento rok nenechajú zobrať a budú chcieť modrým majstrom vrátiť prehru z minulého ročníka. Skóre zápasu po 2. tretine však hovorilo niečo iné, keď Dobre no svojou koncentrovanou a bezchybnou hrou viedli už 3:0 zásluhou T. Fazekaša, Marfoldiho a Prišťáka. Danfoss však v 3. tretina zabojovali a konečne sa im podarilo využívať šance. Hneď v úvode sa za sebou presadili Mištík a Boďo. Zápas sa tak zdramatizoval, nabralo sa na obrátkach a 4 minúty pred koncom hosťujúci Holečka vyrovnal stav zápasu na 3:3, čím poslal stretnutie do predĺženia. V predĺžení si oba tímy vzali time-out a snažili sa ušiť na súpera tú správnu taktiku. Góly sme si síce nevideli, za to napätie stúpalo a za nešportové správanie si odišli schladiť hlavy hosťujúci Magušin a neskôr, aj s osobným 10-minútovým trestom, brankár domácich Bálint. Zápas sa tak posunul dol samostatných nájazdov. Danfossákov však podržal len Holečka, zatiaľ čo majstrov Marfoldi a Littva, a tak bol stav série 1:0 pre Dobre no.

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

V druhom zápase sme boli svedkami poriadne kanonády na oboch stranách. Vedenie sa presúvalo zo strany na stranu až do začiatku 3. tretiny, keď za stavu 4:4 Danfoss jasne ovládli ihrisko a dve minúty pred koncom zápasu viedli už 8:4, a tak museli tentoraz doťahovať Dobre no. To sa im však podarilo vďaka oporám Marfoldimu a T. Fazekašovi, aj vďaka presilovej hre, a tak Danfoss viedli tesne pred koncom zápasu už len o gól – 8:7. Hostia skúšali aj hru bez brankára, avšak 18 sekúnd výsledok zaknihoval Lehocký, a tak sa stav série vyrovnal a o zlate sa rozhodovalo až v treťom zápase. Treba však vyzdvihnúť hru hráča Dobre no – Littvu, ktorý za zápas nazbieral neskutočných 6 asistencií a 1 gól. Tretí zápas bol z pohľadu diváka určite najvyrovnanejší a najnapínavejší. I keď do vedenia sa hneď v úvode dostali domáci Dobre no pekným gólom Šajbena, až do konca 2. tretiny góly padali na oboch stranách. Do 3. tretiny a zároveň poslednej 10-minútovky riadneho hracieho času v tomto ročníku LFL, sa tak vstupovalo za stavu 3:3. Nervy drásajúca, plná kvalitných, avšak nepremenených akcií. Až do momentu, keď minútu pred koncom zápasu Holečka prekvapil v bráne Bálinta a skóroval. Takmer neporaziteľní Dobre no si tak vzali time-out a ak nechceli prísť o chuť zlata a fotky s Putovným pohárom LFL, museli niečo rýchlo vymyslieť. Ani odvolanie brankára im však nepomohlo a tak, možno pre niektorých nečakane, Dobre no prehrali a novým majstrom 5. ročníka Levickej florbalovej ligy 2017/2018 sa stali po prvýkrát, avšak zaslúžene Danfoss Red Stars. Tí dali za celú sezónu najviac – až 148 gólov a ich najproduktívnejšími hráčmi boli Mištík, Holečka, Magušin, Lehocký, Boďo.

Individuálne ocenenia:
Najproduktívnejší hráč základnej časti - Tadeáš Fazekaš (44 bodov, Dobre no)
Hráč s najväčším počtom strelených gólov v základnej časti – Tadeáš Fazekaš (30 gólov, Dobre no)
Hráč s najväčším počtom asistencií v základnej časti - Roman Kvočka (16 asistencií, B4)
Najproduktívnejší hráč play-off – Rastislav Mištík (17 bodov, Danfoss Red Stars)
Hráč s najväčším počtom strelených gólov v play-off – Rastislav Mištík (9 gólov, Danfoss Red Stars)
Hráč s najväčším počtom asistencií v play-off – Tadeáš Fazekaš (9 asistencií, Dobre no)
Prvý hráč, ktorý dosiahol 300 bodov za existenciu LFL – Peter Kollár (Delfáci)

Najtrestanejší hráči za sezónu 2017/2018
V základnej časti: Rastislav Mištík (14 minút, Danfoss Red Stars)
V play-off: Roman Kvočka (25 minút, B4)

Ďakujeme organizátorom, hráčom, aj všetkým fanúšikom tohtoročnej LFL za florbalový entuziazmus a snahu ligu posúvať vyššie či už po stránke organizačnej, alebo tej hernej. Tešíme sa na vás v ďalšom, už 6. ročníku Levickej florbalovej ligy!

Článok: Bianka Zsigmondová, FOTO: Igor Kušnierik

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre