04252024štv

Víťazom 5.ročníka florbalového turnaja Bobor cup tím Griffins

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. júna 2016 - V sobotu, 11.júna 2016 sa v telocvični T18 v spolupráci s poslankyňou Martinou Gašparovou konal 5.ročník florbalového turnaja Bobor cup.

Víťazom 5.ročníka florbalového turnaja Bobor cup tím Griffins

Zľava - 3.miesto Bobří banda, stred - Martina Gašparová a 1.miesto Griffins Brezová, vpravo - 2.miesto Florbaloví kriváci.

Turnaja sa zúčastnilo 8 tímov, rozdelených do dvoch skupín, v ktorých medzi sebou odohrali veľmi vyrovnané zápasy. Po odohratí základnej časti postúpili 4 tímy do semifinálových bojov a nakoniec sa rozhodlo o víťazoch aj porazených.

Hneď na úvod turnaja prišlo veľké prekvapenie, keď v prvom zápase v A skupine proti sebe nastúpili účastníci Levickej florbalovej ligy Bohovia (na turnaji VMM) a ŠK Fair Levice, pričom ŠK Fair jasne dominovali už od začiatku a VMM porazili 3:1!

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Zlá konštalácia hviezd sa prejavila u pánov z tímu Red stars zo Zlatých Moraviec, ktorí patrili medzi favoritov, avšak nakoniec skončili v skupine poslední s nulou na konte. Naopak, Florbaloví kriváci z Bratislavy nezaváhali ani v jednom skupinovom zápase a vybojovali si tak plných 9 bodov, čo im zaistilo postup z 1.priečky.

ŠK Fair v zápase proti Red Stars opäť prekvapili a zvíťazili 3:2, čím si zabezpečili postup do semifinále a definitívne tým položili nádeje VMM, ktorí dokázali vyhrať len jeden zápas, a tak im postup unikol.

V skupine B sa priebeh vyvíjal podobne, tu sa stretli ďalší dvaja účastníci LFL, organizátori turnaja – Bobří banda proti Da bum tss. Tento zápas skončil taktiež prekvapivým výsledkom, keď v poslednej sekunde zápasu Da bum tss vyrovnali skóre na 2:2 a pripravili tým Bobrov o cenné 3 body, ktorých strata im ale v konečnom dôsledku až tak neublížila, keď po základnej časti skončili na 2.mieste a postúpili do semifinálových bojov. Pre Da bum tss to bol však jediný bod, ktorý v zápasoch získali, čo ich odsunulo na posledné miesto v skupine B.

Z 1.miesta v skupine sa tešili chalani z Brezovej a Skalice z tímu Griffins Brezová, ktorí dominovali vo všetkých svojich zápasoch a zabezpečili si tak zisk 9 bodov a postup do semifinále. Zmiešanému tímu ŠK Lido BA/ZH LV, ktorý tvorili hráči Zlomených hokejok z LFL a prvoligisti z ŠK Lido Bratislava, sa podarilo získať 3 body, čo však na postup do bojov o medaile nestačilo.

Víťazom 5.ročníka florbalového turnaja Bobor cup tím Griffins

Víťazi turnaja - Griffins.

V prvom semifinále sa stretli ŠK Fair Levice s Griffins Brezová, kde pomerne jednoznačne dominovali Griffins, ktorí po výhre 3:0 už len čakali na meno tímu, ktorý sa proti nim postaví vo finále. Napínavý bol druhý semifinálový zápas medzi organizátormi Bobří bandou a Florbalovými krivákmi. Bobri otvorili skóre zápasu po krásnej akcii M. Murína, avšak vzápätí na to odpovedali aj Kriváci, dokonca dvoma gólmi. Kriváci už boli jednou nohou vo finále, keď 7 sekúnd pred koncom vyrovnal na 2:2 opäť skvelý M. Murín a prebral tak nádej Bobrov na finále. O postupujúcom rozhodli až samostatné nájazdy, kde ale jasne dominovali Kriváci, ktorí v nájazdoch zvíťazili 3:1 a poslali tak Bobrov obhájiť bronz z minulého ročníka.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj 23 zrekonštruovaných bytov v Leviciach na Ul. Kyjevská 5

To sa Bobří bande aj podarilo, keď jednoznačne – 8:2 , zdolala stále sa zlepšujúci ŠK Fair Levice. Finále bolo od prvého momentu napínavé, i keď po celý čas vyhrávali Griffins. Krivákom sa ešte podarilo stav znížiť, no nestačilo to, a tak sa chalani z Griffins Brezová po výhre 5:2 mohli tešiť z 1.miesta.

V individuálnych oceneniach vyhrali Stanislav Drabant, ako najlepší brankár turnaja (Griffins Brezová) a najlepší strelec turnaja – Ondrej Pašuth (Florbaloví kriváci). Na turnaji sa aj veľa vylučovalo, najtrestanejšími tímami boli víťazi Griffins Brezová a domáci Bobří banda.

Ďakujeme všetkým zúčastneným tímom, Martine Gašparovej za realizáciu turnaja a spoluhráčom z Bobří bandy, najmä M. Markovi, R. Kvočkovi a R. Laukovi, vďaka ktorým sa tento turnaj mohol organizovať. Tešíme sa na ďalší ročník! :)

zdroj a fotografie: LFL

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre