04242024str

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Levickí Patrioti do novej sezóny s piatimi novými legionármi, základný cieľ: semifinále

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 10. októbra 2018 - Levickí Patrioti už vstúpili do novej basketbalovej sezóny, v prvom kole sa im podarilo zvíťaziť na palubovke Handlovej. Porozprávali sme sa s generálnym manažérom tímu Ladislavom Garajom, ako by zhodnotil predchádzajúcu sezónu, ako prebiehala príprava na tú novú a aké novinky nastali v kádri Levičanov.

Levickí Patrioti do novej sezóny s piatimi novými legionármi, základný cieľ: semifinále

Ako by ste zhodnotili predchádzajúcu sezónu čo sa týka ligy ako aj Adria cupu?

Máme za sebou skvelú sezónu tak v Slovenskej basketbalovej lige, kde sme získali titul Majstrov Slovenska a tiež v Alpsko-adriatickom pohári, kde sme sa dostali až do finále súťaže. Oba tieto úspechy boli vzpruhou pre klub, ktorý si v posledných rokoch prešiel ťažkým obdobím. Ukázalo sa ale, že cesta, ktorou sme sa vybrali a nezišli sme z nej ani po dvoch štvrťfinálových sklamaniach z predchádzajúcich rokov, je tá správna. Môžeme len poďakovať všetkým, ktorí sa na tomto úspechu podieľali. Teraz sú však už pred nami nové výzvy a my sa pozeráme dopredu.

Ako prebiehala príprava na novú sezónu?

Príprava na novú sezónu začala prakticky hneď na konci tej minulej. Rozbehol sa kolotoč s podpisovaním zmlúv s hráčmi a trénermi, oslovili sme tradičných a tiež nových partnerov, bez ktorých by klub nemohol existovať v podmienkach, aké mu vieme vytvoriť dnes. Začala sa tvoriť príprava a všetko okolo. Tím sa zišiel na začiatku augusta, kedy odštartovala letná príprava a následne aj prípravné zápasy. V príprave nebolo všetko ideálne, prišli zranenia a museli sme zrušiť aj dva zápasy, ktoré nám možno teraz chýbajú. Aj to však prináša športový život, musíme sa s tým popasovať a ísť ďalej.

Prišli nejaké posily, príp. sa ešte ráta s nejakým posilnením tímu a na akých pozíciách?

Zmeny v hráčskom kádri prišli, čo sa asi dalo po úspešnej sezóne čakať. Nás teší, že sme si udržali slovenskú kostru družstva, vymenili sa ale všetci legionári v tíme. Mali sme síce snahu udržať si niektorých z nich v kádri, nedokázali sme im však ponúknuť také podmienky, ako silnejšie kluby z iných krajín. Je to však úplne normálne, nehráme sa na to, na čo nemáme. Chlapcom prajeme všetko dobré v ich ďalšej kariére. Máme tu päť nových legionárov, ktorí si, veríme že získajú priazeň a srdcia fanúšikov klubu, rovnako tak, ako tí hráči predtým.

Aké sú predsavzatia do novej sezóny čo sa týka ligy ako aj Adria cupu?

Z pozície majstra Slovenska nemôžete mať nízke ciele, na druhej strane musia byť reálne. Tak ako sme nehovorili o najvyšších pozíciach pred rokom, nehovoríme o nich ani teraz. Káder má určite na to, aby sa pohyboval v horných poschodiach tabuľky, účasť v semifinále musí byť našim základným cieľom a čo bude ďalej, to ukáže ďalší vývoj súťaže. Určite však chceme baviť našich fanúšikov dobrou hrou a priniesť im veľa nových zážitkov na domácej palubovke, ako aj na spoločných výjazdoch. Každý rok majstri asi nebudeme, ak sa však budú ľudia na basketbale baviť, ak bude chodiť plná hala ako v minulých rokoch, bude to znamenie, že naša práca má zmysel. A to je cieľom Levických Patriotov. V Alpsko-adriatickom pohári chceme čo najlepšie reprezentovať mesto, región a Slovensko. Tento rok máme veľmi ťažkú základnú skupinu, uvidíme, čo z toho bude. V každom prípade by sme boli opäť radi, ak by v pohári mohli dostať nejakú minutáž na palubovke aj mladí hráči, aby získali cenné skúsenosti do budúcna.

Chystajú sa nejaké novinky?

Na domáce zápasy chystáme do sezóny niekoľko noviniek. Nie všetky budú viditeľné už od úvodného zápasu, budú však pribúdať v priebehu sezóny. Plánujeme opäť vystúpenia tanečníkov z Levíc a okolia, chystáme zónu pre malé deti v hale, pracuje sa na novom maskotovi a verím, že sa dočkáme aj sľúbeného nového osvetlenia, ktoré poskytne priestor na to, aby sa zápasy stali ozajstným zážitkom pre každého návštevníka športovej haly.

Nastanú nejaké zmeny čo sa týka vstupného?

Ceny vstupenky na základnú časť Slovenskej basketbalovej ligy bude 4 eur. Na Alpsko-adriatický pohár sa pôjde za 3 eur. Sme radi, že  veľké množstvo fanúšikov využilo zvýhodnené ceny permanentiek a rezervovalo si svoje miesta v športovej hale na celú sezónu. Nešlo pritom len o permanentky pre dospelých, v predaji boli aj zvýhodnené  permanentky pre študentov.

Nejaký odkaz fanúšikom?

Teší nás víťazný vstup do ligy na palubovke Handlovej, ktorá je tento rok označovaná za čierneho koňa súťaže. Aj touto cestou sa chceme za klub poďakovať zhruba 80 člennej skupine našich fanúšikov, ktorá merala cestu do Handlovej a svojím slušným povzbudzovaním pomohla Patriotom k víťazstvu. Veríme, že takýchto parádnych spoločných večerov prežijeme v tejto sezóne ešte veľa. Zároveň by som chcel všetkých pozvať na prvé dva ostré domáce zápasy v tejto sezóne. V stredu 10.10 o 18.00 hodine  privítame na domácej palubovke v Alpsko-adriatickom pohári český tím BK  Armex Děčín a v sobotu 13.10 o 18.00 hodine pricestuje do Levíc v rámci 2.kolo Slovenskej basketbalovej ligy nováčik súťaže BKM Lučenec

zdroj: www.leviceonline.sk, foto: basketballevice.sk

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

 

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre