04202024sob

Zdravotníctvo

Levická nemocnica potrebuje kvôli pandémii koronavírusu veľké množstvo medicinálneho kyslíka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 12. decembra 2021 - Nemocnica Agel Levice stále bojuje proti ochoreniu COVID-19, čo má výrazný vplyv aj na spotrebu kyslíka. Všetky reprofilizované lôžka pre covidových pacientov sú totiž napojené na prívod medicinálneho kyslíka, nemocnica dbá o jeho pravidelné a objemovo dostatočné dodávky. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, v rámci III. vlny pandémie sa spotreba kyslíka zvýšila o 300 percent (%).

Levická nemocnica potrebuje kvôli pandémii koronavírusu veľké množstvo medicinálneho kyslíka

Medicinálny kyslík je základná zložka nemocničných systémov, ktorá je štandardom starostlivosti už viac ako 100 rokov. "Najnovší nárast prípadov COVID- 19, ktorý vyvíja obrovský tlak na lekársku infraštruktúru, zvýšil dopyt po medicínskom kyslíku, klinickej komodite pri liečbe respiračných ochorení," dodáva Pavliková.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Dopyt po kyslíku v levickej nemocnici vzrástol o 300 %. "Na podávanie kyslíka je potrebná rýchla identifikácia pacientov, vyžadujúcich kyslík a vhodné podávanie kvalifikovaným zdravotníckym personálom, ktorým disponujeme. Zásobovanie kyslíkom sa zvyčajne dosahuje pomocou kyslíkových fliaš a centrálneho systému. Spotrebu kyslíka riadia sestry, ktoré merajú hladinu kyslíka v krvi pomocou pulzného oxymetra a titrujú prietok kyslíka, aby sa udržali primerané hladiny kyslíka v krvi. Dôraz kladieme na zabezpečenie nepretržitého prísunu kyslíka, aby žiadny pacient netrpel jeho nedostatkom," uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Helena Dudášová.

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Kyslíková terapia je jedna z najpotrebnejších liečebných procedúr na svete, je kľúčom k liečbe kriticky chorých pacientov, trpiacich rôznymi stavmi vrátane covid-19, srdcového zlyhania, pôrodných komplikácií, traumy a respiračných ochorení, ako je zápal pľúc. "Mnoho ľudí pozitívnych na koronavírus má nízku hladinu kyslíka v krvi, aj keď sa cítia dobre. Nízka hladina kyslíka môže byť včasným varovným signálom, že je potrebná lekárska starostlivosť, nemusí však vždy znamenať nakazenie sa vírusom. Dôležitý je výsledok testu na koronavírus. Ak jednotlivec trpí týmto ochorením, pulzný oxymeter mu môže pomôcť sledovať svoje zdravie," približuje hovorkyňa siete nemocníc Agel.

V Nemocnici Agel Levice sú k dispozícii kyslíkové fľaše a centrálny systém dodávania kyslíka, ktorý je kontrolovaný centrálnym signalizátorom. "Ak je stav zásob kyslíka menší ako stanovená hranica, centrálny systém nahlási túto skutočnosť a kyslík sa opäť naskladňuje, nemôže sa teda stať, že by kyslík v nemocnici nebol k dispozícii," uzatvára Pavliková.

zdroj: Agel, foto: unsplash.com

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre