04202024sob

Zdravotníctvo

Testy na koronavírus v okrese ukázali za uplynulý týždeň mierny pokles pozitivity

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 6. decembra 2021 - Nemocnica Agel Levice už niekoľko týždňov zvádza boj s treťou vlnou pandémie koronavírusu, zdravotníci fungujú do úplného vyčerpania nielen na covidových oddeleniach, ale aj vo vakcinačnom a testovacom centre. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, testy na koronavírus v okrese ukázali za uplynulý týždeň mierny pokles pozitivity.

Testy na koronavírus v okrese ukázali za uplynulý týždeň mierny pokles pozitivity

Hoci kapacity sú stále vyťažené pre covidových pacientov na maximum, pozitívnou správou je nízky výpadok zamestnancov levickej nemocnice vďaka očkovaniu a tiež mierne klesajúci trend vo výskyte nových prípadov covidu v regióne. "Naše kapacity sú naplnené, v tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť 24 pacientom na kyslíkových lôžkach, podporu umelej pľúcnej ventilácie si vyžadujú štyria pacienti, títo sú všetci nezaočkovaní. Zo zamestnancov nemocnice sú covid pozitívni len štyria, ďalší piaty je v karanténe," hovorí riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

Okrem urgentnej starostlivosti je zastavená akákoľvek plánovaná ústavná zdravotná starostlivosť. "Nemocnica už v boji s koronavírusom podala takmer 90 monoklonálnych látok, ktoré sú určené pre rizikové skupiny pacientov v začiatočnom štádiu," dodala Pavliková.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

V rámci prevencie covidu levická nemocnica počas víkendu zorganizovala aj očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen. "Celkovo sme za minulý týždeň podali 3000 vakcín, z toho prvou dávkou 360, počas soboty prišlo takmer 130 záujemcov," uviedol Belanský pre minulotýždňovú bilanciu a dodal. "Máme nádej, že sa situácia bude aspoň trochu zlepšovať, v rámci okresu sme zaznamenali zhruba 15-percentný pokles pozitívnych prípadov," priblížil riaditeľ.

Nemocnica zvýšila aj počet vojakov, ktorí pomáhajú, momentálne sú to traja v mobilnom odberovom mieste a traja vo vakcinačnom centre. "Dbajú o dodržiavanie poriadku, pomáhajú pri organizácii a usmerňovaní ľudí," uzavrela hovorkyňa siete nemocníc Agel.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre