04192024pia

Zdravotníctvo

Levická nemocnica bojuje s koronavírusom, počty hospitalizovaných stúpajú

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 30. novembra 2021 - V Nemocnici Agel Levice zdravotníci stále so všetkých síl bojujú s ochorením COVID- 19. Ako informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, novinkou, ktorú nemocnica pripravila pre záujemcov o vakcínu proti koronavírusu, je očkovanie v sobotu 4. decembra 2021 vakcínou Janssen od firmy Johnson & Johnson.

Levická nemocnica bojuje s koronavírusom, počty hospitalizovaných stúpajú

Riziko nákazy COVID-19 sa denne vyvíja medzi komunitami a šíri sa v rámci nich. "Je dôležité dbať na zníženie rizika vystavenia sa nákaze vírusom, teda je potrebné chrániť nielen seba, ale aj ostatných nosením osobných ochranných prostriedkov a dodržiavaním nariadení. Niektorí ľudia infikovaní vírusom zažijú mierne až stredne závažné respiračné ochorenie a zotavia sa bez toho, aby si vyžadovali špeciálnu liečbu. Na druhej strane sú tu ďalší ľudia, ktorí majú vážnejší priebeh a vyžadujú si lekársku pomoc a neustálu starostlivosť. Starší ľudia a ľudia so zdravotnými problémami, ako sú kardiovaskulárne ochorenia, diabetes, chronické ochorenia dýchacích ciest alebo onkologické ochorenia majú väčšiu pravdepodobnosť závažného ochorenia," informuje hovorkyňa siete nemocníc Agel.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

V Nemocnici Agel Levice je momentálne hospitalizovaných 24 pacientov na štandardnom kyslíkovom lôžku, stav ďalších štyroch pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. "Momentálne máme v rámci reprofilizácie k dispozícii 24 lôžok s kyslíkom a päť lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa potreby vieme zabezpečiť lôžka aj na pediatrií a gynekologicko - pôrodníckom oddelení. Zo zamestnancov nemocnice nie je aktuálne kvôli covidu k dispozícií 13 ľudí. Náš zdravotnícky personál je vyťažený na maximum, všetci však so situáciou a zdravie našich pacientov statočne bojujú," objasnil riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Levická nemocnica už niekoľko týždňov poskytuje ambulantnú liečbu monoklonálnymi protilátkami proti koronavírusu. "Dôležité však je, že túto liečbu musí stanoviť praktický (obvodný) lekár a určené sú pre pacientov v začiatočnom štádiu ochorenia, ktorí majú vysoké riziko, že koronavírus u nich prejde do závažného stavu. Kasirivimab a imdevimab monoklonálne protilátky, ktoré sa viažu na "spike protein" koronavírusu spôsobujúceho ochorenie COVID-19. Zabraňujú vírusu, dostať sa do
buniek v organizme a spôsobiť infekciu. Vďaka tomu môžu pacienti jednoduchšie a rýchlejšie prekonať vírusovú infekciu. Najdôležitejšou informáciou je, že tieto lieky sú určené pre rizikových pacientov nad 18 rokov s potvrdeným ochorením COVID-19, ktorí nevyžadujú liečbu kyslíkom, ale sú vzhľadom na svoju doterajšiu anamnézu vystavení vysokému riziku prechodu ochorenia do závažného stavu. Práve ich podaním vo včasnom štádiu ochorenia sa má predísť jeho prechodu do
ťažkej, až život ohrozujúcej fázy," dodala Pavliková.

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

Nemocnica Agel Levice stále pokračuje v testovaní aj v očkovaní. "Možnosť objednania sa na antigénové testovanie je na stránke NCZI, na stránke nemocnice alebo telefonicky prostredníctvom call centra na číslach +421 36 6379 360, +421 36 6379 362, + 421 36 6379 663. V Nemocnici Agel Levice stále pokračuje úsilie o zvýšenie celkového pokrytia obyvateľstva ochrannou vakcínou a zníženie rizika šírenia nákazy. Novinkou je očkovanie počas soboty 4. decembra 2021. Podávať sa bude jednodávková očkovacia látka COVID-19 Janssen od firmy Johnson & Johnson. Očkovacia látka je podávaná záujemcom o očkovanie ktorý dovŕšili minimálne 18 rokov," približuje Pavliková.

Očkovacie centrum levickej nemocnice sa nachádza na 1. poschodí v priestoroch bývalej rádiológie. "Okrem podávaní tretej dávky vakcíny nemocnica pokračuje aj s očkovaním prvou a druhou dávkou. Očkuje sa v pracovných dňoch. Od 07:30 do 08:30 hod sa môžu prísť zaočkovať deti s registráciou aj bez registrácie v sprievode zákonného zástupcu. Dospelí s registráciou od 08:30 do 13:00 hod, dospelí bez registrácie v čase 11:00 až 13:00 hod. Imunokompromitovaní pacienti s registráciou aj bez registrácie budú očkovaní v čase od 13:00 do 15:00. Všetci záujemcovia sa môžu objednať prostredníctvom NCZI alebo na stránke www.agel.sk či prostredníctvom call centra na číslach: +421 36 6379 360, +421 36 6379 362, + 421 36 6379 663," uzatvára hovorkyňa siete nemocníc Agel.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre