04252024štv

Zdravotníctvo

Nová éra zdravotníctva v okrese Levice: Levická nemocnica otvorila pre pacientov nový urgentný príjem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 11. novembra 2021 - V Nemocnici Agel Levice dnes dopoludnia slávnostne otvorili úplne nový, moderný urgentný príjem. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, jeho výstavbu výrazne nespomalila ani pandémia koronavírusu, stavbu sa podarilo dokončiť s minimálnym zdržaním dva mesiace.

Nová éra zdravotníctva v okrese Levice: Levická nemocnica otvorila pre pacientov nový urgentný príjem

Nový urgentný príjem prináša do regiónu so spádom vyše 160.000 ľudí výrazné skvalitnenie poskytovanej urgentnej starostlivosti, moderné medicínske vybavenie, ľahkú a rýchlu orientáciu a úroveň hodnú tretieho tisícročia. Tú by mali pocítiť v prvom rade pacienti, ale aj personál levickej nemocnice. "Som veľmi rád, že napriek tomu, že ešte pred rokom sme sa obávali, ako pandémia tento náš najvýznamnejší projekt ovplyvní, dnes urgentný príjem so všetkým, čo k nemu patrí otvárame. Moja obrovská vďaka patrí od projektanta, cez dodávateľov, realizátorov až po kolegov a pacientov všetkým, hlavne za to, že nám verili, ďakujeme za veľkú trpezlivosť. Verím, že dnešným dňom začína v Leviciach nová éra zdravotníctva," hovorí riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

Prečítajte si aj:

Nová éra zdravotníctva v okrese Levice: Levická nemocnica otvorila pre pacientov nový urgentný príjem

Výstavba jednej z najdôležitejších stavieb v rámci levickej nemocnice začala v novembri 2019. "Stavba sa realizovala v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 – 2020, Prioritnej osi 2 - Ľahší prístup k efektívnym a kvalitnejším verejným službám a pozostávala z troch stavebných objektov – centrálneho urgentného príjmu, rekonštruovaných priestorov pracoviska centrálnej sterilizácie, zateplenia celej budovy a vybudovania nového výťahu," priblížila hovorkyňa siete nemocníc Agel.

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nová éra zdravotníctva v okrese Levice: Levická nemocnica otvorila pre pacientov nový urgentný príjem

Nový urgentný príjem má samostatný príjazd pre vozidlá RZP a zvlášť vstup pre verejnosť. "Samozrejmosťou je recepcia, kompletné diagnostické pracovisko s dvomi digitálnymi RTG prístrojmi, nechýba CT a USG prístroj a mamograf. Urgentný príjem má internú, neurologickú, všeobecnú chirurgickú a traumatologickú ambulanciu, zákrokovú sálu, sedem expektačných lôžok a zázemie pre personál," vysvetľuje Miloš Brtko, area manažér prevádzkového odboru Nemocnice Agel Levice.

Nová éra zdravotníctva v okrese Levice: Levická nemocnica otvorila pre pacientov nový urgentný príjem

Celkové finančné náklady predstavujú 6,647 milióna EUR, pričom desať percent (%) sa na financovaní podieľa Nemocnica Agel Levice, 90 % predstavuje nenávratný finančný príspevok. Zhotoviteľom, ktorý celú stavbu zrealizoval je Združenie VHS-PS - ADIFEX – FIDES - NEMOCNICA LEVICE. Vybudovaním urgentného príjmu dosiahne Nemocnica Agel Levice vyššiu komplexnosť, vysokú kvalitu a lepší manažment pacienta pri poskytovaní neodkladnej zdravotnej starostlivosti. Výsledkom by malo byť aj zlepšenie medicínskych ukazovateľov, doby hospitalizácie a využitie akútnych lôžok pre pacientov. "Pre nás je najdôležitejšie, aby tieto zmeny pocítil hlavne pacient, aby dostal včasnú a kvalitnú
zdravotnú starostlivosť hodnú tretieho tisícročia, a aby našej nemocnici, našim lekárom a celému personálu dôveroval," uviedol riaditeľ nemocnice Levice Ján Belanský.

Nová éra zdravotníctva v okrese Levice: Levická nemocnica otvorila pre pacientov nový urgentný príjem

Nemocnica Agel Levice je jedna z najväčších nemocníc v celom Nitrianskom samosprávnom kraji. Aktuálne prevádzkuje 19 ambulancií typu špecializovaná ambulantná starostlivosť, ambulanciu urgentného príjmu 1. typu, dve ambulancie ústavnej pohotovostnej služby (pediatria, gynekológia) a ambulantnej pohotovostnej služby (pre dospelých a pre deti a dorast). Celkovo má k dispozícii nemocnica 315 lôžok. V zdravotníckom zariadení aktuálne pracuje takmer 600 zamestnancov.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre