05052024ned

Zdravotníctvo

V levickej nemocnici sa v tomto roku narodilo už 1000 bábätko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 9. novembra 2021 - Pandémia koronavírusu pôrody negatívne neovplyvnila. Aspoň tak hovoria tohtoročné štatistiky na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Agel Levice. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, v pondelok sa tu narodilo už 1000. bábätko v tomto roku.

V levickej nemocnici sa v tomto roku narodilo už 1000 bábätko

Je ním chlapček Daniel s ukážkovými mierami 3470 gramov a 51 centimetrov. "Daniel je moje druhé bábätko, má bračeka, ktorý má štyri roky. Po pôrode sa cítim dobre, všetko išlo ako malo a prirodzenou cestou. Samotný pôrod bol o niečo dlhší, ale všetko sme zvládli a sme zdraví obaja. Veľmi sa z neho teším a už sa neviem dočkať, kedy ho uvidí aj braček," vyznala sa šťastná mamičky Oľga Somsiová, ktorú teraz čaká náročné, ale krásne obdobie.

Nemocnica Agel Levice ani v čase pandémie nepocítila pokles pôrodov, práve naopak. "Pôrodnosť sa v tomto roku v porovnaní za rovnaké obdobie minulého roku jednoznačne zvýšila, čo nás veľmi teší. Dôvody môžu byť dva – dlhodobý lockdown, ale môže to súvisieť aj s uprednostnením našej pôrodnice," hovorí zo skúsenosti primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia levickej nemocnice Gabriel Mančík.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
V levickej nemocnici sa v tomto roku narodilo už 1000 bábätko

"Naša pôrodnica aj napriek pandémii normálne funguje, poskytujeme plnú starostlivosť o tehotné ženy, matku aj dieťa, ktorá musí byť na vysokej odbornej aj ľudskej úrovni. A to bez ohľadu na to, či je mamička suspektná, alebo covid pozitívna," dodáva primár, no priznáva, že pandémia zasahuje do všetkých činností, zdravotníci majú skúsenosť tak so suspektnými, ako aj pozitívnymi rodičkami. "Vždy vykonávame adekvátne opatrenia, ktoré minimalizujú riziko nákazy tak zdravotníckeho personálu ako aj iných rodiacich žien. Pandémia ovplyvnila aj možnosť otca byť po pôrode, návštevy na izbách, tehotné ženy aj ich príbuzných musíme pravidelne testovať. Ochrana zdravia mamičiek a bábätiek je prvoradá," hovorí primár Mančík.

Personál levickej pôrodnice má skúsenosti aj s pôrodmi covid pozitívnych žien. "Odviesť celý pôrod, urobiť cisársky rez v kompletnom ochrannom odeve je veľmi náročné a naozaj vyžaduje veľa psychických a fyzických síl personálu. Mamičky sú však zodpovedné a naozaj bezvýhradne dodržujú podľa potreby a pandemickej situácie patričné opatrenia a pokyny personálu," pochvaľuje mamičky primár.

Aj preto nezaznamenali zvýšený výskyt komplikácií v súvislosti s covidom. Stále však pretrváva trend starších prvorodičiek a tiež sa aj v tomto roku objavili niekoľkokrát pôrody dvojičiek.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre