04252024štv

Zdravotníctvo

Seniori nad 85 rokov sa môžu na očkovanie proti koronavírusu prihlásiť aj telefonicky, na očkovanie sa môžu prihlásiť aj seniori nad 75 rokov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 27. januára 2021 - Starší ľudia často nemajú prístup na internet či dostatočné zručnosti. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) preto rozšírilo možnosti COVID-19 infolinky.

Seniori nad 85 rokov sa môžu na očkovanie proti koronavírusu prihlásiť aj telefonicky, na očkovanie sa môžu prihlásiť aj seniori nad 75 rokov

Na očkovanie je možné registrovať seba alebo vašich príbuzných aj na čísle 0800 174 174 (zo zahraničia +421 270 074 174). "Zavolať na tieto čísla môžete aj pri zmene termínu očkovania, ale aj testovania, v rámci odberných miest v pôsobnosti rezortu. Odporúčame však na registráciu na očkovanie využívať prioritne registračný formulár: https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php. Ten môžu vyplniť aj príbuzní. Pri registrácii môžu zadať svoj e-mailový a telefonický kontakt (mobilné číslo). Kapacity infolinky tak zostanú voľné pre ľudí, ktorí nemajú inú možnosť prihlásenia sa," informuje ministerstvo.

Okrem registrácie na očkovanie poskytuje infolinka ministerstva aj informácie k aktuálnym opatreniam. "Upozorňujeme však, že komunikujú len už schválené pravidlá a opatrenia. Rovnako tak informuje o pravidlách vstupu na územie Slovenskej republiky, nie o predpisoch platných v iných štátoch," dodáva MZ.

Menu infolinky ministerstva zdravotníctva (možnosti zaznejú po vašom zavolaní):
1 – informácie k aktuálnym opatreniam
2 – zmena v požiadavke na testovanie
3 – zmena v požiadavke na očkovanie
4 – registrácia na očkovanie (prioritne pre osoby 85+)

Na očkovanie sa môžu prihlásiť aj seniori nad 75 rokov

MZ sprístupnilo registračný formulár na vakcináciu proti ochoreniu COVID-19 pre ďalšiu vekovú skupinu. "Na očkovanie sa už môžu prihlásiť aj ľudia vo veku nad 75 rokov. Môžu tak urobiť nielen cez registračný formulár, ale aj cez infolinku rezortu zdravotníctva. Na Slovensku sme už zaočkovali viac ako 100.000 ľudí, aktuálne je otvorených 37 vakcinačných centier," dodáva rezort zdravotníctva.

Možnosť zaočkovať sa proti COVID-19 má ďalšia veková kategória. V zmysle platnej vyhlášky je dôležitým faktorom vek a zdravotný stav ľudí, ktorí sa prioritne očkujú. "Každý týždeň zväčšujeme našu sieť a kapacity, zlepšujeme naše služby pre vás. Aj preto dnes otvárame očkovanie pre ďalšiu kategóriu ľudí, seniorov nad 75 rokov," uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. Ako doplnil, prihlásiť sa môžu cez formulár korona.gov.sk alebo v prípade potreby využiť aj telefonickú službu call centra ministerstva. Otvorenie možnosti registrácie pre ďalšiu skupiny neznamená, že sa ľudia z predchádzajúcej fázy už nemôžu na očkovanie prihlásiť. Prihlasovať sa vždy môžu aj ľudia spĺňajúci kritéria predchádzajúcich fáz.

zdroj a foto: MZ

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre