04252024štv

Zdravotníctvo

V levickej nemocnici sa pandemická situácia zlepšuje, Na ARO covid oddelení nie je umiestnený nikto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. novembra 2020 - Nemocnica Agel Levice po veľmi ťažkých uplynulých týždňoch zaznamenala zlepšenie svojej aktuálnej pandemickej situácie. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, znížil sa počet pozitívnych pacientov aj zamestnancov, aj keď stále zostáva obmedzená plánovaná operatíva a platí zákaz návštev pacientov.

V levickej nemocnici sa pandemická situácia zlepšuje, Na ARO covid oddelení nie je umiestnený nikto

Ku dnešnému dňu levická nemocnica eviduje celkovo 13 pacientov, pozitívne testovaných na koronavírus COVID-19. "Na ARO covid oddelení tohto času nie je umiestnený nikto," uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Nemocnice Agel Levice Helena Dudášová.

Výrazne sa zlepšila aj situácia v počte nakazených zdravotníkov. "Aktuálne máme pozitívnych sedem kolegov, deväť ďalších je v povinnej karanténe," informovala Dudášová.

Je to takmer o dve tretiny menej ako v uplynulých týždňoch. "Nemocnica okrem pozastavených plánovaných operácií funguje v štandardnom režime, žiadne z oddelení nebolo kvôli koronavírusu uzatvorené. V celej nemocnici sa naďalej dodržujú prísne protiepidemiologické opatrenia, všetci zdravotnícki pracovníci majú k dispozícii dostatok ochranných osobných pracovných pomôcok. Aktuálne v nemocnici vypomáhajú štyria zdravotníci, ktorých zabezpečil na základe oficiálnej žiadosti okresný úrad," dodala Martina Pavliková.

"Vedenie nemocnice upozorňuje, že aktuálny zlepšený stav nemusí byť trvalý, záleží od aktuálneho vývoja pandemickej situácie v regióne, robí však všetko preto, aby aj prípade opätovného zhoršenia situácie bola nemocnica pripravená," uzavrela hovorkyňa.

zdroj: Agel SK, foto: Pixabay

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre