04252024štv

Zdravotníctvo

V levickej nemocnici dnes oslavuje takmer 90 lekárov "svoj deň"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. októbra 2020 - Sú tu pre nás vtedy, keď sme chorí a je nám najťažšie. Obetavo sa o nás starajú a robia všetko možné aj nemožné, aby nám, pacientom, pomohli a aby nám uľavili. Ich práca je mimoriadne náročná, vyžaduje si stopercentné sústredenie, profesionalitu, ale aj veľkú mieru ľudskosti. Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. Ako informuje Martina Pavliková, hovorkyňa siete Agel SK, v levickej Nemocnici AGEL Levice pracuje 86 lekárov, ktorí sa denne starajú o to najdôležitejšie, čo máme – o naše zdravie.

V levickej nemocnici dnes oslavuje takmer 90 lekárov svoj deň

V levickej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť pre takmer 160-tisíc obyvateľov spádovej oblasti. Celkovo tu pracuje 86 lekárov, z toho 48 žien a 38 mužov. "Niektorí z nich u nás pracujú aj desiatky rokov, najdlhšie je to pán doktor, ktorý je u nás 35 rokov. Tento rok sme rozšírili svoj tím o 13 nových posíl," hovorí riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Hygiena pre Vašu firmu - papierové utierky, mydlá, dávkovače, čistiace prostriedky a dezinfekcia

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia

Pracovať ako lekár a denne zachraňovať životy si vybral doktor Viktor Shekter, zástupca primára na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. "Medicína je komplexná veda, ktorá zahŕňa v sebe nielen prieskum etiológii, patogenézy, diagnostiky a liečby chorôb, ale obsahuje aj duchovnú stránku, individuálny prístup ku každému pacientovi a dáva nádej v najzúfalejších a zložitých prípadoch. Vyrastal som v rodine,  kde je moja mama lekárka, starý otec bol tiež lekárom a stará mama bola zdravotná sestrička. Často sa doma riešili zaujímavé diagnostické a liečebné postupy a vždy ma tešilo, s akou radosťou sa hovorilo o úspešnom víťazstve nad chorobou. Pravdepodobne táto domáca lekárska atmosféra mi bola vzorom a podnetom ísť po stopách mne blízkych ľuďoch - stať sa lekárom," vysvetľuje svoju motiváciu stať sa lekárom.

V levickej nemocnici dnes oslavuje takmer 90 lekárov svoj deň

Jeho kolegyňa Ivana Francová, lekárka na oddelení gynekológie a pôrodníctva, mala vo výbere povolania tiež jasno. "Už počas štúdia medicíny som inklinovala k chirurgickým odborom, keď som vo voľnom čase chodila s nadšením sledovať operatívu na rôznych pracoviskách v Bratislave. Až v priebehu stáží na gynekologicko-pôrodníckych oddeleniach som zistila, že je to odbor, v ktorom chcem pôsobiť a kariérne sa rozvíjať. Som hrdá, že pôsobím v Nemocnici Agel Levice pod vedením Gabriela Mančíka, ktorý je kvalifikovaným odborníkom v danom odbore s rokmi praxe s chuťou venovať sa mladým lekárom," hovorí Francová o svojom vzťahu k medicíne.

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás  všetkých veľké ďakujem.

zdroj a foto: Agel SK

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre