04272024sob

Zdravotníctvo

Nemocnica Agel Levice má vybudované nové priestory pre centrálnu sterilizáciu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 22. septembra 2020 - Sterilizácia nástrojov a zdravotníckych pomôcok je dôležitá súčasť fungovania nemocníc, výnimkou nie je ani Nemocnica Agel Levice, v ktorej sa o to stará samostatné Oddelenie centrálnej
sterilizácie. Ako informovala hovorkyňa nemocníc Agel, od septembra tohto roka má nemocnica vybudované nové priestory pre centrálnu sterilizáciu.

Nemocnica Agel Levice má vybudované nové priestory pre centrálnu sterilizáciu

Toto oddelenie sa zaoberá dekontamináciou, dezinfekciou a sterilizáciou chirurgických nástrojov, nástrojových setov a obväzového materiálu, sterilizuje sa špeciálnou technikou a zdravotníci sú na túto prácu špeciálne vyškolení. "Najčastejšie sterilizujeme pomôcky z kovu a obväzového materiálu, a to päť až šesť krát denne. Používame na to prístroj s názvom autokláv, počas jedného dňa vysterilizujeme materiál v objeme približne 4500 litrov," vysvetľuje vedúca sestra centrálnej sterilizácie a operačných sál Jana Šušková.

Hygiena pre Vašu firmu - papierové utierky, mydlá, dávkovače, čistiace prostriedky a dezinfekcia

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia
Nemocnica Agel Levice má vybudované nové priestory pre centrálnu sterilizáciu

V Nemocnici Agel Levice sterilizujú fyzikálnou metódou, teda prostredníctvom horúcej pary pod tlakom a chemickou metódou vo formaldehydovom sterilizátore. Tieto procesy sú striktne dané a kolektív šiestich pracovníkov oddelenia je na túto prácu špeciálne vyškolený. "Sterilizácia nepozná kompromis, musíme dbať, aby naša práca bola vykonaná stopercentne. Aby predmet zostal sterilný, je potrebné s ním správne manipulovať
a správne ho uskladniť do úložného boxu. Pokiaľ je pomôcka celistvá a funkčná, nie sú žiadne obmedzenia, najťažšie je ale sterilizovať termolabilné a endoskopické zdravotnícke pomôcky," hovorí Janka Majerčáková, certifikovaná sestra pre prácu na centrálnej sterilizácii.

Nemocnica Agel Levice má vybudované nové priestory pre centrálnu sterilizáciu

Oddelenie centrálnej sterilizácie vzniklo v levickej nemocnici v roku 1989, dovtedy sa pomôcky sterilizovali na oddeleniach. V roku 2009 prešlo rekonštrukciou a v septembri tohto roka bola vybudovaná nová centrálna sterilizácia. Jej rekonštrukcia a vybavenie bola realizovaná v rámci stratégie rozvoja nemocnice v súčinnosti s budovaním nového urgentného príjmu, hradená bola s podporou fondov EÚ a celková suma zdravotníckej techniky je približne 454.000 €.

Nemocnica Agel Levice má vybudované nové priestory pre centrálnu sterilizáciu

zdroj a foto: Agel SK

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre