04192024pia

Rekonštrukcia bežeckej dráhy a nové osvetlenie na 5. ZŠ v Leviciach vyjde na takmer 150.000 eur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 25. marca 2020 - Rekonštrukcia bežeckej dráhy a nové osvetlenie na 5. ZŠ na Saratovskej ulici č. 43v Leviciach vyjde na takmer 150.000 eur. Ako nám potvrdila referentka vzťahov s verejnosťou a médiami Mestského úradu Levice Adriana Macáková, cena nového osvetlenia dráhy je približne 64.830 eur a rekonštrukcie bežeckej dráhy 83.700 eur. Podľa jej slov bude investíciu financovať mesto zo svojho rozpočtu.

Rekonštrukcia bežeckej dráhy a nové osvetlenie na 5. ZŠ v Leviciach vyjde na takmer 150.000 eur

Ako mesto Levice informuje na svojej web stránke, s investičnou stavbou začali 24. marca 2020. "Predmetom stavby je vybudovanie osvetlenia bežeckej dráhy zabudovaním 18 kusov LED svietidiel na oceľových stožiaroch. Oceľové stožiare budú uložené v betónových základových pätkách 1,7 krát 1,7 metra v minimálnej hľbke 1,2 metra. Medzi jednotlivými stožiarmi budú vedené elektrické káble v zemi v ryhe 80 krát 80 centimetra. Dnešným dňom boli začaté zemné práce na výkop ryhy pre uloženie káblov a výkop jám na vybetónovanie základovej pätky. Po uložení kábla medzi jednotlivými stožiarmi bude ryha priebežne zasypávaná. Betónová pätka, prípadne výkop pre ňu bude z bezpečnostných dôvodov opáskovaná. V zmysle zmluvy o dielo dodávateľ stavby vykoná všetky úkony potrebné pre zabezpečenie bezpečnosti stavby," informuje mesto Levice.

Nakoľko je areál základnej školy permanetne otvorený a aj napriek prijatým opatreniam v súvislosti s výskytom koronavírusu, kedy sa nemajú športoviská využívať verejnosťou, sa na bežeckej dráhe objavujú ojedinelí bežci. "Prosíme týmto športujúcu verejnosť v záujme vlastnej bezpečnosti, aby boli obozretní a nepohybovali sa v blízkosti výkopov," žiada mesto.

Predpokladaný termín ukončenia zemných prác je približne 14 dní, konečná kompletizácia, teda kotvenie stožiarov, osadenie svietidiel a rozvádzača približne do jedného mesiaca. Dodávateľom prác je Ing. Horniak - VIALLE, Levice. "Po ukončení prác na osvetlení bežeckej dráhy nasleduje rekonštrukcia vlastnej bežeckej dráhy a to tak, že na vnútornej strane bežeckého oválu vzniknú dve bežecké dráhy s tartanovým povrchom dĺžky 333,333 metra. Vonkajšia časť oválu v dĺžke 348 metrov s novým asfaltovým povrchom bude určená korčuliarom. Dodávateľom tejto časti stavebných je firma SPORT Nitra s.r.o. Predpokadaný termín dĺžky rekonštrukcie je 40 dní od začatia prác," uzatvára mesto Levice na svojej web stránke.

zdroj a foto: mesto Levice

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

POZRITE SI TIEŽ:

Podporte finančne Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT.SK
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre