05022024štv

Základná škola Ladislava Balleka úspešná v projekte Modernejšia škola (video)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŠAHY 10. decembra 2021 - Do konca mája 2021 mali školy možnosť prostredníctvom zriaďovateľa predložiť žiadosť o poskytnutie dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky na inovatívne prístupy priestorových riešení a výučby v základných a stredných školách s názvom Modernejšia škola. V tomto projekte bola Základná škola Ladislava Balleka v Šahách úspešná.

Základná škola Ladislava Balleka úspešná v projekte Modernejšia škola (video)

Pozrite si videoreportáž TVTEKOVHONT z aplikovaného projektu na škole:

Cieľom bolo inovovať prístupy k výučbe a implementovať ich do praxe, napríklad zmenou tvarov školských lavíc, ktoré môžu byť prispôsobené na potreby konkrétneho školského predmetu, zmenou usporiadania tried, ktorá zároveň úzko súvisí so zmenami v prístupe k výučbe a so vzdelávaním učiteľov. "Jej cieľom je podpora prechodu od klasickej „frontálnej výučby“ k inovatívnym metódam výučby, ktoré podporujú aktívne zapojenie sa žiaka do výučby, tímovú prácu, skupinové riešenie problémov či diskusiu," približuje riaditeľka školy Beata Bazalová.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Ministerstvu bolo predložených 1845 žiadostí, z ktorých bolo podporených len 144 žiadateľov. Medzi podporenými žiadateľmi bola aj Základná škola Ladislava Balleka s výškou príspevku 29.687 eur. "Cieľom výzvy bolo zároveň vytvoriť príjemné prostredie pre žiakov, vybudovaním oddychových zón v triedach a na chodbách. Finančné prostriedky, ktoré škola získala, boli v zmysle výzvy použité na kúpu materiálneho vybavenia tried a chodieb. Atypicky tvarované lavice a stoličky, ktorými bolo vybavených päť tried, možno jednoducho premiestňovať a vytvárať tak priestor na kooperatívne učenie, blokové aj projektové vyučovanie, kreatívnu činnosť v školskom klube detí či v rámci činnosti záujmových útvarov. V triedach boli vytvorené oddychové kútiky, na chodbe boli umiestnené sedacie komponenty a vytvorená čitateľská oddychová zóna. Zariadenia dopĺňajú estetické polepy a nábytkové prvky," dodala Bazalová.

zdroj: ZŠ L.Balleka Šahy, foto a video TVTEKOVHONT, Leviceonline.sk, Andrej Budai foto - video služby

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre