04192024pia

Žiaci SUŠ Ladislava Bielika v Leviciach navštívili výstavu diel Dušana Kállaya a jeho žiakov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NOVÉ ZÁMKY 3. mája 2018 - Žiaci Strednej umeleckej školy Ladislava Bielika v Leviciach navštívili v Galérii Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch komentovanú výstavu diel Dušana Kállaya a jeho žiakov.

Žiaci SUŠ Ladislava Bielika v Leviciach navštívili výstavu diel Dušana Kállaya a jeho žiakov

Dušan Kállay je 69-ročný grafik, kresliar, maliar a úspešný ilustrátor známy nielen doma, ale aj v zahraničí. Narodil sa v Bratislave. V období rokov 1966 až 1972 študoval na Vysokej škole výtvarných umení u prof. Vincenta Hložníka a prof. Jána Želibského. Vo svojom diele sa venuje predovšetkým voľnej grafike, maľbe, knižnej ilustrácii, tvorbe ex libris, tvorbe poštových známok, animovanému filmu a plagátovej tvorbe. Od roku 1990 pôsobí ako profesor na VŠVU ako vedúci Ateliéru voľnej grafiky a ilustrácie. A práve do tohto tvorivého Ateliéru mohli žiaci Strednej umeleckej školy Ladislava Bielika 25. apríla 2018 nahliadnuť.

Zaujala ich nielen tvorba samotného autora, ale najmä jeho žiakov, s ktorými sa cítili vekovo i duševne viac spriaznení. Žiaci si z tejto odbornej exkurzie odniesli množstvo tvorivých nápadov a umelecké skúsenosti, ktoré zúžitkujú vo svojej vlastnej tvorivej činnosti.

zdroj a fotografia: PaedDr. Melinda Šteinerová

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre