04252024štv

Úspech žiakov SPŠ Levice v zahraničí, stali sa víťazmi v technickej sekcii súťaže

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. apríla 2018 - Už po piaty krát sa žiaci Strednej priemyselnej školy Levice zúčastnili medzinárodnej Olympiády Technického a vzdelávacieho konsorcia pri Vysokej škole technickej a ekonomickej, ktorá sa konala pod záštitou rektora doc. Ing. Marka Vochozku, MBA, PhD., Českej strojníckej spoločnosti, sekcia Strojárskej technológie 13. apríla 2018. 

Úspech žiakov SPŠ Levice v zahraničí, stali sa víťazmi v technickej sekcii súťaže

Štyria štvrtáci odboru strojárstvo a mechatronika a jeden druhák prezentovali výsledky svojej práce pred komisiu. Peter Kraus prezentoval vlastnú konštrukciu a výrobu elektrickej gitary, Gabriel Taldík navrhol a vyrobil triedičku kovových materiálov, Šimon Kováč predstavil model tanku, vyrobený pomocou 3D tlače, Peter Drapák ukázal svoju konštrukciu drviča záhradného odpadu. Najmladší z výpravy, Juraj Novosád ukázal svoj výrobok, diaľkovo ovládané vozidlo s autonómnym systémom, robotické vozidlo, ktoré sa vyhýba prekážkam. Táto práca presvedčila porotcov súťaže, ktorá udelila práci prvé miesto.

V silnej konkurencii, kde sa prezentovali práce škôl SOŠ strojní a elektrotechnické, Velešín, SPŠ a SOU Pelhřimov, SOU zemdedělské a služen Dačice, SPŠ Tachov, VOŠ, SPŠ a SOŠ STrakonice, SPŠ strojní a stavební Tábor, SPŠ a VOŠ Písek, sa levická priemyslovka ukázala ako víťaz v technickej sekcii súťaže. Práce konkurenčných tímov sa dotýkali oblastí mechatroniky, robotiky, strojárskej technológie, stavebníctva a obnoviteľných zdrojov energie.

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Úspech žiakov SPŠ Levice v zahraničí, stali sa víťazmi v technickej sekcii súťaže

Víťazné vavríny vezú žiaci SPŠ Levice po obhajobe minuloročného prvenstva. Víťazovi sa venovala Ing. Alena Kvapilová, ostatným súťažiacim Ing. Alena Bachoríková a mnoho ďalších učiteľov zo SPŠ Levice.

Ceny do súťaže venovali škola VŠTE, firma Motor Jikov. Veľká vďaka za podporu a organizáciu stretnutia SPŠ Levice patrí rektorovi VŠTE doc. Ing. Marekovi Vochozkovi, MBA, PhD. a vedúcemu katedry strojárstva Ing. Danielovi Kučerkovi, PhD. Riaditeľ Strednej odbornej školy strojárskej a elektrotechnickej, Velešín, Ing. Bc. Milan Timko poskytol delegácii SPŠ Levice bezplatné ubytovanie v peknom školskom internáte.

zdroj a fotografie: SPŠ Levice

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre