05032024pia

Mochovce 3. blok: Hlasný zvuk pri testovaní ventilov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

MOCHOVCE 21. júla 2023 - Slovenské elektrárne, a.s. upozorňujú verejnosť, že v sobotu 22. júla v skorých ranných hodinách pri uvádzaní 3. bloku jadrovej elektrárne Mochovce do prevádzky, prebehnú skúšky, ktoré môžu byť sprevádzané SILNÝM zvukovým efektom. Informuje o tom obec Rybník na svojej Facebook stránke.

Mochovce 3. blok: Hlasný zvuk pri testovaní ventilov

Testovať sa budú poistné ventily, slúžiace na vypustenie pary z parogenerátorov. "V súčasnosti je 3. blok Mochoviec na 75 percent nominálneho výkonu reaktora. Skúška ventilov nie je neštandardnou operáciou. Opakuje sa pravidelne aj pri nábehu ostatných jadrových blokov na Slovensku do prevádzky, vždy po ukončení plánovaných odstávok. Tie sa kvôli výmene paliva a údržbe robia aspoň raz ročne," približujú Slovenské elektrárne, a.s. na svojej web stránke.

Podobné skúšky sa robia aj v klasických elektrárňach, pretože každá tlaková nádoba má poistné zariadenie, ktoré je zo zákona potrebné v pravidelných intervaloch kontrolovať. "Skúšky bývajú sprevádzané hlasným zvukovým efektom," uzatvára spoločnosť.

Trojrozmerný model reaktora VVER 440 v-213 detailne vysvetľuje, ako fungujú bezpečnostné systémy v slovenských jadrových elektrárňach Mochovce a Bohunice:

Viac o energetickom spúšťaní 3. bloku Mochoviec TU.

zdroj: SEAS, Facebook obec Rybník, foto: MH SR

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre