04192024pia

Tretí blok jadrovej elektrárne Mochovce môžu spustiť (video)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

MOCHOVCE 26. augusta 2022 - Úrad jadrového dozoru SR vydal povolenie na uvádzanie 3. bloku jadrovej elektrárne Mochovce do prevádzky. Ako informuje Ministerstvo hospodárstva SR na svojej Facebook stránke, po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia úradu tak bude možné zavážať palivo do reaktora.

Tretí blok jadrovej elektrárne Mochovce môžu spustiť (video)

"Podarilo sa tak dosiahnuť obrovský úspech a splnenie jedného z najdôležitejších mýľnikov Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky s cieľom výrazne zvýšiť energetickú bezpečnosť Slovenska, ktorej úloha vzrástla na jar tohto roku," dodáva ministerstvo.

Po zavezení paliva do reaktora sa začína takzvané fyzikálne spúšťanie. "Po jeho ukončení nasleduje etapa energetického spúšťania, keď sa postupne zvyšuje výkon reaktora," približujú Slovenské elektrárne.

Pozrite si video, ktoré približuje proces spúšťania 3.bloku:

zdroj a foto: MH SR, video: Youtube Slovenské elektrárne

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre