04272024sob

Najlepšie ocenené vína degustovali v regióne Tekov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 25. januára 2023 - Najlepšie vína domácich aj svetových vinárov ocenené odborníkmi na medzinárodnej súťaži Danube Wine Challenge prišli do ďalšieho regiónu. Ako informuje enologička a generálna riaditeľka súťaže Danube Wine Challenge Edita Ďurčová, úspešní vinári ich osobne predstavili širokej verejnosti počas Danube Wine Day, Dňa dunajských vín, tentokrát v Leviciach.

Najlepšie ocenené vína degustovali v regióne Tekov

Vinári predstavili viac ako 200 vzoriek vín ocenených veľkými zlatými, zlatými a striebornými medailami na 9. ročníku medzinárodnej vinárskej súťaže Danube Wine Challenge 2022. "Danube WIne Day je jedinečné podujatie, ktoré na jednom mieste za jeden deň predstavuje najlepšie vína zo súťaže širokej verejnosti," dodáva generálna riaditeľka súťaže Danube Wine Challenge.

Najlepšie ocenené vína degustovali v regióne Tekov

Danube Wine Challenge je projekt, ktorý zvyšuje povedomie o kvalitnom víne a propaguje slovenských vinárov v zahraničí. Začína sa medzinárodnou súťažou, ktorú Slovensko organizuje ako jediné z okolitých krajín pod vysokým patronátom OIV (Medzinárodnej organizácie pre vinič a víno) aj Svetovej federácie veľkých medzinárodných súťaží vína a destilátov (VINOFED). Súťaž je otvorená pre vína z celého sveta s cieľom poukázať na kvalitu slovenského vína. "Je to nielen príležitosť zviditeľniť Slovensko a prilákať sem turistov v rámci vínnej turistiky, ale aj dostať slovenské vína na svetový trh, čo pomáha najmä malým vinárom bez dostatočného kapitálu. Sústredíme pozornosť na vína z krajín, ktorými preteká rieka Dunaj a ktoré zdieľajú spoločné historické, kultúrne, vinárske a gastronomické tradície," hovorí prezident súťaže Danube Wine Challenge Igor Štumpf.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Najlepšie ocenené vína degustovali v regióne Tekov

Porotcovia z 15-tich krajín (Francúzsko, Španielsko, Chile, Veľká Británia, USA, Nemecko, Česká republika, atď.) hodnotili na tohtoročnom 9. ročníku súťaže v Chateau Belá 570 vín z 18-tich krajín sveta. Slovenskí vinári si zo súťaže odniesli šesť veľkých zlatých, 93 zlatých a 13 strieborných medailí. "Úspech na súťaži nám ukázal, že naše vína sú konkurencieschopné na medzinárodnej úrovni a dokážu zaujať aj zahraničných odborníkov. Ceníme si, že náš Signature Dunaj D.S.C. 2018 získal na súťaži Špeciálnu trofej šľachtiteľky viniča Doroty Pospíšilovej. Predstavili sme ho milovníkom vína na Danube Wine Day v Bratislave a teraz ho môžu ochutnať aj v Leviciach," hovorí Braňo Nichta z rodinného vinárstva Víno Nichta z Čajkova.

Danube Wine Day postupne predstavuje úspešných vinárov v rôznych regiónoch Slovenska. "Víno je vyslancom dobrých správ. Žiadny iný produkt nedokáže pritiahnuť pozornosť novodobých cestovateľov, ktorí túžia objaviť nové regióny a ochutnať ich cez miestne víno a kuchyňu. Musíme využiť každú príležitosť doma i v zahraničí, aby sme prostredníctvom našich vín propagovali Slovensko ako atraktívnu turistickú destináciu. Cez víno sa spoznáva krajina a jej kultúra," uzatvára enologička Edita Ďurčová.

Video reportáž TV TEKOVHONT z podujatia:

zdroj a foto: Edita Ďurčová, generálna riaditeľka Danube Wine Challenge IWC, video: Andrej Budai foto video služby, TV TEKOVHONT, Leviceonline.sk

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre