04202024sob

Želiezovčanka Karla Wursterová novou veľvyslankyňou SR v Taliansku

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRATISLAVA / ŽELIEZOVCE 13. apríla 2021 - Rodáčka zo Želiezoviec Karla Wursterová sa stala novou mimoriadnou a splnomocnenou veľvyslankyňou Slovenskej republiky v Talianskej republike, Maltskej republike a Sanmarínskej republike so sídlom v Ríme. Prezidentka Zuzana Čaputová jej dnes odovzdala poverovaciu listinu. Informuje o tom web stránka Prezident.sk.

Želiezovčanka Karla Wursterová novou veľvyslankyňou SR v Taliansku

S Talianskom nás podľa prezidentky dlhodobo spájajú priateľské vzťahy, a to nielen na úrovni vlád, ale tiež medzi našimi občanmi. "Podobne ako našu krajinu, aj Taliansko silno zasiahla epidémia koronavírusu. V najbližších rokoch sa budú európske ekonomiky spamätávať z hospodárskych škôd, ktoré táto pandémia spôsobila. Práve Taliansko bude najväčší prijímateľ prostriedkov z európskeho Plánu obnovy – plánu, ktorý aj nám dáva príležitosť budovať modernejšie, spravodlivejšie a zelenšie Slovensko. Talianske skúsenosti s implementáciou tohto plánu môžu byť inšpiratívne aj pre našu krajinu. Bola by som preto rada, ak by ste túto oblasť počas vášho vyslania podrobnejšie sledovali," vyjadrila sa prezidentka SR podľa Prezident.sk.

Prečítajte si aj:

Želiezovčanka Karla Wursterová novou veľvyslankyňou SR v Taliansku

Okrem toho dnes prezidentka odovzdala poverovaciu listinu Oksane Tomovej, ktorá bude pôsobiť ako mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa Slovenskej republiky, vedúca Stálej misie Slovenskej republiky pri Rade Európy so sídlom v Štrasburgu.

Rada Európy je podľa prezidentky jednou z dôležitých platforiem riešenia výziev, akými sú rast extrémizmu, nenávisti v online aj offline priestore, nerešpektovanie princípov právneho štátu, či pokračujúce vojenské konflikty v európskom priestore. "Slovensku záleží na posilnení demokracie a právneho štátu. A je dôležité, aby sme boli takto vnímaní aj na pôde Rady Európy. Sama chcem tomuto cieľu napomôcť návštevou tejto organizácie, keď to situácia dovolí," dodáva prezidentka SR podľa Prezident.sk.

Želiezovčanka Karla Wursterová novou veľvyslankyňou SR v Taliansku

Prezidentka podľa Prezident.sk verí, že veľvyslankyne budú počas svojho pôsobenia v zahraničí šíriť dobré meno Slovenska, presadzovať naše záujmy a najmä brániť hodnoty, ktoré sú pre nás dôležité – teda hodnoty slobody, demokracie, tolerancie, právneho štátu, pluralitnej občianskej spoločnosti a medzinárodného práva. Zároveň dúfa, že ich menovanie bude aj inšpiráciou pre ďalšie ženy, aby pôsobili v našej diplomatickej službe, a tak pomáhali hájiť záujmy Slovenska.

zdroj: Prezident.sk, foto: Prezident.sk, Facebook Ivan Korčok

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre