04252024štv

Po Čajkove za vínom návštevníkom chutilo (video)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ČAJKOV 14. septembra 2020 - Druhú septembrovú sobotu skupina miestnych vinárov v obci Čajkov a obec Čajkov zorganizovali podujatie pod názvom "Po Čajkove za vínom". Návštevníci tu mali možnosť ochutnať viac ako 100 vín od ôsmych čajkovských vinárov priamo na mieste ich vzniku, v ich vinárstvach.

Po Čajkove za vínom návštevníkom chutilo (video)

Hygiena pre Vašu firmu - papierové utierky, mydlá, dávkovače, čistiace prostriedky a dezinfekcia

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia

Pozrite si videoreportáž nášho projektu regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT z podujatia tu:

Prvou zastávkou počas podujatia bolo Vinárstvo Anton Uhnák, kde si návštevníci okrem skvelého vínka mohli vychutnať aj tradičné domáce špeciality pri výbornej muzike.

Druhá zastávka patrila skutočne domácemu a tradičnému čajkovskému vinárovi Jankovi Holečkovi.

Na tretej zastávke v areáli historickej budovy materskej škôlky, kde v súčasnosti môžete navštíviť Národopisné múzeum a vinársku expozíciu s degustačnou miestnosťou, sa predstavilo trio rodinných vinárstiev - Vinárstvo Muráni Víno Čajkov, Vinárstvo Michelle a Kotrus rodinné vinárstvo. Tie návštevníkom ponúkli poctivé vína s pečaťou tufového podložia a voňavý burčiak.

Štvrtou zastávkou bolo Vinárstvo Kúdela, ktoré sa momentálne stará o šesť hektárov vlastných vinohradov, v ktorých nájdete typické odrody nášho regiónu. Bolo tu možné uchutnať ich vína, ktoré kvasia a zrejú v jedinečných karamických nádobách. Kúdelovci nezabudli ani na milovníkov tradičného jedla. V priestoroch ich dvora bolo možné ochutnať sladké perky, pečené mäso a výborný guláš.

Piatou zastávkou na podujatí bol Čajkovský súdok - dlhoročná stálica osláv vinobrania v Čajkove. V tomto veľkom sude posadenom na kolesách rodina Martina Kúdelu návštevníkom ponúkla burčiak a víno z vlastných viníc ako aj divinový guláš.

Poslednou, šiestou zastávkou akcie Po Čajkove za vínom bolo vinárstvo Víno Nichta. Toto rodinné vinárstvo vyrába vína výlučne z 30 hektárov vlastných vinohradov, ktoré sa nachádzajú nielen v Čajkove ale aj neďalekých Drženiciach. Z ich ponuky návštevníci určite nevynechali aromatický Devín, s ktorým začali ako jedni z prvých na Slovensku.

Počas akcie okrem vínka pohostili hroznovou šťavou nielen pre deti, sedliackymi párancami a výbornou kávou od THE CAFFE.

zdroj: Región Tekov, foto a video: TVTEKOVHONT, Leviceonline.sk, Andrej Budai foto - video služby

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre