04252024štv

Správa Slovenskej správy ciest o stave nadjazdu v Leviciach nevylučuje samovoľnú deštrukciu mosta

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. septembra 2019 - Najnovšia správa Slovenskej správy ciest o stave nadjazdu v Leviciach, ktorú na svojej Facebook stránke uverejnil primátor mesta Levice Ján Krtík ako aj zástupca primátora mesta Levice Csaba Tolnai, nevylučuje, že v konštrukcii mosta môže dôjsť ku krehkým poruchám, v dôsledku ktorých môže nastať samovoľná deštrukcia mosta bez predošlých príznakov.

Správa Slovenskej správy ciest o stave nadjazdu v Leviciach nevylučuje samovoľnú deštrukciu mosta

Ako ďalej správa informuje, po odkrytí nosných častí mosta (základových konštrukcií, mostných záverov, opôr, oporných múrov, pilierov) a mostného zvršku bolo zástupcami zhotoviteľa, objednávateľa, autorského a stavebného dozoru skonštatované, že z dôvodu zistených závažných konštrukčných porúch musia byť stavebné práce na porušených konštrukciách pozastavené s tým, že ostatné práce môžu pokračovať v obmedzenom režime.

V záujme dohodnutia technického riešenia a ďalšieho efektívneho postupu prác bolo zvolaných niekoľko pracovných stretnutí za účasti zhotoviteľa, objednávateľa, autorského dozoru, stavebného dozoru a odborníkov z odboru mostných konštrukcií.

Pozrite si tiež:

Výsledkom týchto stretnutí bolo prijatie nasledujúceho postupu:

V 38.kalendárnom týždni bude vykonaná zaťažkávacia skúška v poliach 9 – 11 (pilier 10) a jej následné posúdenie. Výsledky posúdení budú spracované do konca septembra 2019.

Na základe výsledkov zaťažkávacej skúšky posúdi projektant jestvujúci projekt zosilnenia pilierov a základov. Ak nepríde k zmene, zhotoviteľ bude pokračovať v prácach na základoch a stĺpoch podľa pôvodnej PD. Projektant spracuje projektovú dokumentáciu úpravy konštrukcie v oblasti úložných prahov vrátane ložísk a výstuže nad úložnými prahmi. Prvé výkresy (potrebné k začatiu prác na úpravách spodnej stavby) predloží projektant do polovice októbra 2019.

Po obdržaní projektovej dokumentácie začne zhotoviteľ so stavebnými prácami na úprave spodnej stavby mostu.

Po naprojektovaní zmien predloží zhotoviteľ aktualizovaný harmonogram prác.

K dnešnému dňu boli na predmetnej stavbe realizované stavebné práce v celkovej hodnote 445 300 €.

zdroj: Facebook Ján Krtík a Csaba Tolnai

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Ako to vyzeralo s dopravou v Leviciach v prvý deň uzatvorenia nadjazdu v Leviciach, sme sa boli pozrieť s kamerou. Pozrite si naše video tu:

Nový nadjazd výjde na približne 5,2 mil. Eur, železničný priechod na Kukučínovej nebude spriechodnený:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre